Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Νίκος Παππάς: Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών και της κατάργησης της προστασίας της α΄ κατοικίας – βίντεο

Τοποθέτηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη στεγαστική πολιτική

20/12/2022

«Τα μισά νοικοκυριά δίνουν το μισό περίπου εισόδημά τους για την κάλυψη των εξόδων στέγασης, 700 χιλιάδες ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια έχουν περάσει στα funds, οι αυξήσεις στα ενοίκια και τις τιμές αγοράς ακινήτων είναι τεράστιες», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη στεγαστική πολιτική. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά πως τα νοικοκυριά έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα τον πτωχευτικό νόμο της Ν.Δ., ο οποίος δεν παρέχει καμία προστασία στην α΄ κατοικία και στις εύλογες δαπάνες διαβίωσης.

Όπως επεσήμανε, «ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών και της κατάργησης της προστασίας της αʼ κατοικίας, ενώ ο Τσίπρας ήταν ο πρωθυπουργός της προστασίας, μέσω της αναβίωσης του νομού Κατσέλη, μέσω της επέκτασης των όρων και των προϋποθέσεων με τον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, μέσω της ψήφισης του νόμου Φλαμπουράρη».

Ο βουλευτής του Β3ʼ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι ο πολίτης σήμερα «ακούει την κυβέρνηση να επαίρεται για το σχέδιο Ηρακλής, ακούει διάφορους να κινδυνολογούν ότι οι εγγυήσεις του Ηρακλή θα θαφτούν στο δημόσιο χρέος, ακούει πως αν δεν έχεις καλό δικηγόρο θα χάσεις το σπίτι σου ενώ εσείς, ως κυβέρνηση, αγνοείτε προκλητικά την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς και δεν δίνετε το δικαίωμα διακανονισμού σε δανειολήπτες πριν χάσουν το σπίτι τους».

Σκληρή κριτική άσκησε και για την πολιτική της -λεγόμενης- «κοινωνικής αντιπαροχής», η οποία, όπως είπε, καλό θα ήταν να μετονομαστεί σε «κρατική παροχή προς τους ιδιώτες», καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη «εκχωρεί με αισχρό τρόπο τα ακίνητα του δημοσίου στους εργολάβους, οι οποίοι δεν θα δίνουν ως αντιπαροχή κάποια διαμερίσματα αλλά το δικαίωμα στην ενοικίασή τους, εξασφαλίζοντάς τους έτσι και εγγυημένο εισόδημα».

Για τον ίδιο, οι δύο στρατηγικές είναι «ή κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και προσωπικές πτωχεύσεις ή προστασία εύλογων δαπανών διαβίωσης, α΄ κατοικίας και επιπέδου ζωής».

Κλείνοντας ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και σε όσα είδε τη Δευτέρα στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας και των Τρικάλων, λέγοντας: «Δύο χρόνια μετά τον σεισμό, κάτοικοι από το Δαμάσι και το Μεσοχώρι Λάρισας, το Ζάρκο και την Πηνειάδα Τρικάλων εξακολουθούν να είναι στα κοντέινερ και οι κυβερνητικοί τούς λένε ότι το ζήτημά τους έχει λυθεί. Αλλά τίποτα δεν έχει λυθεί. Ούτε με 800 ευρώ το τετραγωνικό μπορείς να ξαναφτιάξεις το σπίτι σου ούτε το δάνειο του 20% μπορείς να βρεις στην τράπεζα, αφού όπως τους λένε δεν υπάρχει ενημέρωση».

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων