Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Νίκος Παππάς: Στις εκλογές θα πάμε απέναντι στη Ν.Δ. που έχει ως συγκολλητική ουσία το υλικό των παρακολουθήσεων

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, «Στο Κόκκινο»

15/12/2022

«Ο κ. Σταϊκούρας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το μείζον πρόβλημα της οικονομίας που από τη μία έχει τον αποκλεισμό του 96% των επιχειρήσεων από την τραπεζική χρηματοδότηση και από την άλλη την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και ένα πλαίσιο που δεν προστατεύει ούτε την α’ κατοικία ούτε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Βούλα Κεχαγιά και Νίκο Σβέρκο. Όπως εξήγησε, «έχουμε μία υπερχρεωμένη οικονομία με ένα τραπεζικό σύστημα που δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του και μία κυβέρνηση που επιθυμεί να λύσει το ζήτημα της ιδιωτικής υπερχρέωσης διά της καταστροφής και ενός κοινωνικού και οικονομικού δράματος».

Ο βουλευτής του Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αφού χαρακτήρισε «μάχη εντυπώσεων, που δεν πείθει κανέναν» την «υποτιθέμενη κόντρα Σταϊκούρα – τραπεζών», επεσήμανε ότι «μεγάλο κομμάτι των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θεωρούνται μη “φερέγγυοι” για τις τράπεζες, χωρίς να δίνεται λύση. Η μόνη πρόταση που έχει κατατεθεί προέρχεται από τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα μας, εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο, και αφορά στην ύπαρξη ενός δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους με κούρεμα χρεών και μεγάλο σχήμα δόσεων».

Σε ότι αφορά το Qatargate, ανέδειξε μία ακόμα πτυχή της περίπτωσης του Κατάρ, το οποίο, ως χώρα, είναι σύμμαχος και έχει αναπτύξει σειρά συμφωνιών με την Τουρκία. «Οι κεντρικές τους τράπεζες έχουν συμφωνία αμοιβαίας ρευστότητας, το Κατάρ δίνει δάνειο 10 δισ. ευρώ και επενδύει στις υποδομές της Τουρκίας, τεράστιες καταθέσεις από την Τουρκία εισρέουν στο Κατάρ, ενώ στο έδαφος του τελευταίου υπάρχει τουρκική βάση, την οποία άλλες χώρες της περιοχής έχουν χαρακτηρίσει “παράγοντα αποσταθεροποίησης”». Όπως συμπλήρωσε, σε σχέση και με τις ευθύνες όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο, «το Κατάρ είναι μία χώρα η οποία, σε ό,τι αφορά στα ελληνικά και στα περιφερειακά συμφέροντα, παίζει έναν αρνητικό ρόλο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «η κυρία Καϊλή ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος και είχε στο κοντέρ της τοποθετήσεις, που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τη διαγραφή της σε προγενέστερο χρόνο». Ενώ σε ό,τι αφορά την Ν.Δ. σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έκανε ξεκάθαρα lobbying υπέρ της εκλογής της στη θέση της αντιπροεδρίας της ευρωβουλής».

Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «στις εκλογές θα πάμε απέναντι στη Ν.Δ. που αποτελείται από παρακολουθητές και παρακολουθούμενους. Απέναντι σε μία παράταξη, της οποία η συγκολλητική ουσία είναι η πρώτη ύλη των παρακολουθήσεων».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/137920/N.-Pappas:-Stis-ekloges-tha-pame-apenanti-sth-N.D.-poy-echei-ws-sygkollhtikh-oysia-to-yliko-twn-parakoloythhsewn.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων