Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΒΥΡΩΝΑ τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Εκδήλωση – συζήτηση, μια πρωτοβουλία των Οργανώσεων Μελών Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για το Πολυτεχνείο με τον Νίκο Μανιό, πρ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και γ.γ. ΣΦΕΑ 1967-1974.

Ο Νίκος Μανιός, αγωνιστής της αντιδικτατορικής πάλης 1967-1974 και με συμμετοχή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, ήταν ο ομιλητής στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία του Βύρωνα.

Σε μια κατάθεση ψυχής, ο Νίκος Μανιός αποτύπωσε πώς φτάσαμε στην εξέγερση κατά της Χούντας των Συνταγματαρχών και πώς έζησε ο ίδιος τα γεγονότα, μέσα από τη δική του δράση. Ανέδειξε τη σημασία της ενότητας των δυνάμεων εκείνη την εποχή και της συλλογικής δράσης, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορετικές απόψεις. Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Το Πολυτεχνείο εμπνέει, ανοίγει νέους δρόμους αγώνα.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στα ισχυρά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών, μήνυμα που είναι επίκαιρο και ζωντανό μέχρι σήμερα.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» του Πολυτεχνείου μετουσιώνεται σήμερα σε αγώνα ενάντια στην απληστία των ολιγαρχών, στον αγώνα για δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, στην απόκρουση των αντιδημοκρατικών και ανελεύθερων πρακτικών της κυβέρνησης.

Το Πολυτεχνείο ζει!

Αντίσταση – Αλληλεγγύη – Αλλαγή.

Η Δημοκρατία θα νικήσει!

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων