Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Παππάς στον «Ελλάδα 94,3 FM»

Συνέντευξη στον Ελλάδα FM και τον δημοσιογράφο Γιώργο Βούλγαρη.

► Υπάρχει μία συστηματική προσπάθεια συσκότισης στην υπόθεση των υποκλοπών, η οποία στηρίζεται και από συγκεκριμένα μιντιακά κέντρα. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί απόδειξη ενοχής.
► Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε, με έναν εσμό κοριών και παρακολουθήσεων, με μια οργανωμένη παρακρατική επιχείρηση, να ποδηγετήσει και να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις. Αυτό δεν έγινε κατορθωτό, διότι η κοινωνία αγανακτεί απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει και καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να πειθαναγκαστεί και να του δώσει συναίνεση σε αυτές τις πολιτικές.
► Θα δημιουργούσε ερωτηματικά η μετεκλογική μας στάση αν δεν συγκροτούσαμε προανακριτική για την υπόθεση των υποκλοπών. Το πέπλο συσκότισης θα μετακινηθεί και όσοι επικαλούνται, χωρίς να έχουν αυτό το δικαίωμα, το απόρρητο θα έρθουν να μιλήσουν ενώπιον του ύψιστου θεσμού της ελληνικής δημοκρατίας, του κοινοβουλίου, και των αρμόδιων επιτροπών του.
► Ο κ. Μητσοτάκης είναι μόνος. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που ομολογεί ότι δεν μπορεί σχηματίσει κυβέρνηση από την επόμενη κάλπη και το μόνο που υπόσχεται είναι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις στην απευκταία περίπτωση που κερδίσει την πρωτιά στις εκλογές.
► Ο κ. Λύτρας έδειξε ότι, πρακτικά, όποιος είχε διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ, έχει αποβιώσει. Το 98% σημαίνει καθολική αποτυχία διάσωσης.
► Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν είπε τίποτα για τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Υπάρχουν επιχειρήσεις που φυτοζωούν, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, που έχουν συσσωρεύσει χρέη και δεν βλέπουν διέξοδο. Ούτε από τις τράπεζες ούτε από το Ταμείο Ανάκαμψης για πιθανή δανειοδότηση.
► Η Ν.Δ. έχει μία λυσσαλέα επιθυμία να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά έχει και μία εκκωφαντική διοικητική ανεπάρκεια. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ λίγα ως τώρα και δόθηκαν σε πολύ λίγους, οι οποίοι αναχρηματοδότησαν δάνειά τους με χαμηλά επιτόκια.
► Στην Ευρώπη έγινε μία κουβέντα για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και η Ελλάδα ήταν απούσα με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αντί να κινητοποιηθούν δυνάμεις και να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για μια σειρά από χώρες, πάμε σε μία λύση που θα υποχρεώνει την Ελλάδα σε πλεονάσματα ύψους 4%.
► Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Και το νερό και τα ΜΜΜ. Τα πάντα ιδιωτικά, τα πάντα με κριτήριο το κέρδος.
► Στην περίπτωση της ΔΕΗ και της δικής μας επιλογής για επαναφορά της υπό δημόσιο έλεγχο κρατήστε ένα νούμερο. Το 334. Τόσες ήταν οι αποϊδιωτικοποιήσεις δομών ενέργειας στην Ευρώπη τα δέκα τελευταία χρόνια, τόσα είναι σχεδόν και τα εκατομμύρια που απαιτούνται για να ξαναπάρουμε την πλειοψηφία της ΔΕΗ, για να πάμε από το 34% του μετοχικού κεφαλαίου στο 51%. Ο κ. Σταϊκούρας επαίρεται πως έχει δώσει 10 δισ. ευρώ για την επιδότηση της αισχροκέρδειας, ποσό που έφτανε για να αγοράσουμε πέντε φορές τη ΔΕΗ.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων