Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Νίκος Παππάς στο KONTRA CHANNEL

Συνέντευξη στο Kontra Channel και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

31/8/2022

➠ Ορατή η πιθανότητα να μπει η Ν.Δ. σε βαθιά κρίση. Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πείθει.
➠ Χωρίς απόλυτη διαφάνεια, δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση. Με το κάλυμμα του απορρήτου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας θέλουν να πάνε σε μια διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Μπορούν να καταγραφούν τα πρακτικά και να δοθούν στη δημοσιότητα, αφού αποκοπούν από αυτά όσα κομμάτια άπτονται ζητημάτων εθνικής ασφάλειας.
➠ Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να κάνει μια διαχείριση κρίσεων και έναν περιορισμό της ζημιάς, που του δημιουργούν γεγονότα τα οποία βρίσκονται έξω από τον έλεγχό του, όπως τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, το σφυροκόπημα της προοδευτικής αντιπολίτευσης, τις εξελίξεις εντός της Ν.Δ. Όπως φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να ακούσει τη βουή των πλησιαζόντων γεγονότων.
➠ Η πολιτική της Ν.Δ. αδυνατεί να δημιουργήσει πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και της μένει μόνο ο καταναγκασμός. Και για να εφαρμοστεί ο καταναγκασμός αυτός φαίνεται πως αξιοποιήθηκαν παράνομα μέσα και διάφοροι μηχανισμοί. Οι παρακολουθήσεις φαίνεται πως θα αποτελούσαν μοχλό εφαρμογής των αντικοινωνικών πολιτικών.
➠ Η Ν.Δ. ταυτίζεται με την πολιτική αστάθεια. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ομολογήσει ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής, τα στελέχη του, που διακινούν σενάρια αλλαγής εκλογικού νόμου, παραδέχονται ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ούτε μετά τις δεύτερες κάλπες. Με πρωτιά της Ν.Δ. θα έχουμε αλλεπάλληλες εκλογές. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση την επόμενη μέρα.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων