Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο «Ενώπιος Ενωπίω»

Συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου

ο θέμα δεν είναι να κερδίσεις ένα εσωκομματικό παιχνίδι που δεν αφορά την κοινωνία. Προσπάθησα ειλικρινά από την πρώτη στιγμή να είμαι ενωτικός. Να σας θυμίσω ότι δεν έγινε καμία απόλυση στο κόμμα αφού εξελέγην, δεν άλλαξα τη γραμματέα του κόμματος, προσπαθήσαμε να φτάσουμε στο συνέδριο ενωτικά χωρίς εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και οργάνων -που θα μπορούσα να το είχα κάνει- για να μη δημιουργηθεί εσωστρέφεια πριν τις ευρωεκλογές.
👉Καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι, όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την ΚΕ, πάμε σε έκτακτο συνέδριο. Ας πούμε ότι ισχύει αυτό που λένε μερικοί άλλοι: ότι είμαι πρώην πρόεδρος. Ρωτώ, ποιος είναι πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα;
-Πήγατε και μαζέψατε τα πράγματά σας από το γραφείο και φύγατε. Γιατί;
-Όταν ξύπνησα το πρωί της Δευτέρας, είδα στο τηλέφωνό μου ότι είχαν κλειδώσει τα email μου στον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα συνειδητοποίησα ότι υπήρχε μία νέα ιδιοκτησιακή αντίληψη μέσα στο κόμμα. Θεώρησα εκείνη τη στιγμή ότι έπρεπε να κάνω τα πάντα ώστε να μη ρίξω λάδι στη φωτιά, να πέσουν οι τόνοι.
👉Θα πάμε σε συνέδριο και σε εκλογή προέδρου.
Στο τέλος της ημέρας η βάση θα μιλήσει.
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει, το οποίο θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος και να αναβάλει το συνέδριο και την εκλογή προέδρου και να δημιουργήσει μια «επιτροπή σωτηρίας».
Το καταστατικό δίνει όμως και δικαιώματα πρωτοβουλιών στα μέλη του κόμματος. Άρα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Δε θα επιτρέψουμε σενάριο ρευστοποίησης του κόμματος, δε θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής συνεδρίου ή εκλογής προέδρου.
👉Πολιτεύομαι με την Αριστερά στην καρδιά μου. Η έμπνευσή μου είναι αυτοί οι αγωνιστές που έρχονται δίπλα μου σε κάθε στάση που κάνω, σε κάθε εκδήλωση, και μου λένε «μην τα βάζεις κάτω παιδί μου. Μη μασάς. Πρέπει να καθαρίσει ο τόπος». Αυτό για μένα είναι Αριστερά. Αριστερός είναι αυτός ο οποίος τσαντίζεται με την αδικία.
👉Xρειαζόμαστε μια σύγχρονη Αριστερά που θα παλεύει για την ειρήνη, που θα παλεύει ενάντια στην κλιματική κρίση, για την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική κινητικότητα, αλλά σε καθημερινή βάση να παλεύει ώστε κάθε πολίτης μας να έχει την ευκαιρία σε αυτή τη χώρα να διεκδικήσει την ευτυχία του.

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)