Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Γιάννη Μουζάλα, βουλευτή Β3 Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο δελτίο KONTRA NEWS 10

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μουζάλας και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στο δελτίο Kontra News 10 επεσήμανε μεταξύ άλλων:

10/05/2022

Όσον αφορά τη συμμετοχή πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαιρετίζουμε την ευρεία αυτή παρουσία των συμπολιτών μας. Παράλληλα επισήμανε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούμε όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες στις 15 Μάη για εκλογή Προέδρου και νέας Κ.Ε. καθώς η ευρεία συμμετοχή της κοινωνίας θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα για Πολιτική Αλλαγή. Ενώ επεσήμανε ότι γίνεται αντιληπτή η δυσκολία καθώς στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η συμμετοχή στην εκλογή Προέδρου συνεπάγεται ότι εντάσσομαι στο πολιτικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το ζήτημα της σύμπλευσης των προοδευτικών δυνάμεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Μουζάλας τόνισε ότι είναι σαφές πώς μέχρι τις Εθνικές εκλογές θα φαίνεται αδύνατη. Αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς από άποψη τακτικής καθένα από τα κόμματα του προοδευτικού χώρου επιδιώκει το μέγιστο του εκλογικούς αποτελέσματος. Ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα και η ετυμηγορία του λαού θα καθορίσει και τις μετεκλογικές συνεργασίες για μια προοδευτική Κυβέρνηση, όπως είπε.

Στο ερώτημα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι είναι πλέον σαφές ότι η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κυμαίνεται στην περιοχή των 5%, η μεγάλες διαφορές έχουν πλέον εκλείψει ενώ από τις ποιοτικές αναλύσεις των ευρημάτων των δημοσκοπήσεων προκύπτει σαφώς η αντίθεση στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η κοινωνική δυσαρέσκεια. Επίσης, όπως τόνισε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς οι δημοσκοπήσεις μπορεί να αποτελούν μια φωτογραφία της στιγμής ωστόσο συχνά αξιοποιούνται ως εργαλεία χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Σχετικά με το κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης των πολιτών για αυτό και η δυσαρέσκεια είναι πλέον απολύτως ορατή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είχε μέχρι πρότινος κατορθώσει να την καρπωθεί, γεγονός που σημαίνει ότι οφείλουμε να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο και να πλησιάσουμε εμείς τον κόσμο και τους πολίτες και να ακούσουμε τα προβλήματα τους και να δώσουμε δημοκρατική διέξοδο στη χώρα. Με αυτό τον τρόπο είναι σαφές ότι θα μπορέσουμε να προσποριστούμε τη διαφαινόμενη αποτυχία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στο σχόλιο του για το Συνέδριο της Ν.Δ. που διεξάγεται αυτές τις μέρες ο πρώην Υπουργός, κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι οι παρατηρήσεις Σαμαρά ανταποκρίνονται σε μια πραγματικότητα, είναι σαφές ότι η Ν.Δ. επί Κ. Μητσοτάκη δεν έχει σχέση με τη Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή και σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας η συντηρητική παράταξη που έχει μια ευρεία βάση στον τόπο μας να επανέλθει στις ράγες και να αντιστοιχηθεί σε δημοκρατικές διαδικασίες.

Στο ερώτημα σχετικά με το πακέτο της Κυβέρνησης για την ακρίβεια στο χώρο της ενέργειας, ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν πορεύεται πλέον καταγγελτικά αλλά κάνει σαφείς προτάσεις. Έτσι μιλήσαμε έγκαιρα για την επερχόμενη ενεργειακή φτώχεια και για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ενώ πλέον ζητήσαμε και με τροπολογία μας στη Βουλή την κατάργηση της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής. Με αφορμή το θέμα αυτό, ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι το παιχνίδι και πολιτικά θα κριθεί στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων και πολιτικού σχεδίου που θα είναι εφαρμόσιμα και θα βελτιώνουν τη ζωή των συμπολιτών μας.

Τέλος, σχετικά με το ζήτημα της παραίτησης του επικεφαλής της Frontex κ. Λεζερί, ο πρώην Υπουργός Μετανάστευσης, κ. Μουζάλας επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Λεζερί ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί, όπως είχα τονίσει και στο παρελθόν στη Βουλή, η χώρα μας αργά ή γρήγορα ήταν δεδομένο ότι θα πληρώσει για τα παράνομα pushbacks καθώς είναι σαφές ότι όσο κι αν η Ε.Ε. θέλει να κλείσει τα μάτια, δεσμεύεται από το Διεθνές Δίκαιο και δεν μπορεί να καλύπτει παρανομίες επ’ αόριστον. Είμαι απολύτως έκθετη η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και εμείς καταδείξαμε σαφώς την απαράδεκτη αυτή κατάσταση με τις παράνομες επαναπροωθήσεις.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων