Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Το ζητούμενο δεν είναι να χάσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη, αλλά να εισακουστεί η βούληση της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Παρατίθενται οι τίτλοι των θεμάτων από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλεύτρια Ραλλία Χρηστίδου στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη:

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου  2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM: «Το ζητούμενο δεν είναι να χάσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη, αλλά να εισακουστεί η βούληση της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Σχετικά με το ενδεχόμενο αποχωρήσεων μετά τις προεδρικές εκλογές το ζητούμενο είναι να παραμείνουν οι φίλοι και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που περιμένουν όλα αυτά τα χρόνια τη δική τους δικαίωση και απέναντι σ’αυτούς έχουμε το καθήκον να στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων.

Διασπαστικό είναι με όρους συσχετισμών και κομματικής γραφειοκρατίας να στοχοποιείται και να αποπέμπεται όποιος δε μας αρέσει.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γεγονός πως είναι σε αναβρασμό και δυσαρεστημένος, διότι αντιλαμβάνονται πως ο Στέφανος Κασσελάκης υπονομεύτηκε από την πρώτη στιγμή.  Μια κατάσταση που ξεπερνά πιά τα πρόσωπα, διότι μπροστά μας εξελίσσεται ένα σχέδιο βίαιης ρευστοποίησης του χώρου.  Ένα σχέδιο το οποίο δεν απεργάζονται ούτε όσοι στήριξαν το Στ. Κασσελάκη ούτε όσοι στήριζαν ΣΥΡΙΖΑ και Αλ. Τσίπρα το προηγούμενο διάστημα.

Το μόνο που μ’ενδιαφέρει είναι το συλλογικό καλό του κόμματος και δεν είναι προσωπικό το θέμα.  Δεν είχα πότε προσωπικά ζητήματα εναντίον κανενός, δεν υπήρχαν ανοιχτοί «λογαριασμοί» ούτε «γραμμάτια» να εξοφληθούν.  Το να βγαίνεις εκτός κομματικής γραμμής και να λες την προσωπική σου άποψη δεν προσθέτει πολιτική υπεραξία.

Το ζητούμενο δεν είναι να χάσουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη, αλλά να εισακουστεί η βούληση της πλειοψηφίας του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  Εμείς δε θα κάνουμε ότι μπορούμε για να εμποδίσουμε την εκλογή κάποιου, αλλά θα κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδηση και ο αξιακός κώδικας μας για να δικαιωθεί η ανώτατη έκφραση του λαού του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί με την αντικαταστατική, αντιθεσμική και προβληματική απόφαση της ΚΕ καθαιρέθηκε ο Πρόεδρος από ένα όργανο κατώτερο του Συνεδρίου.

Η βάση δεν αποδέχεται αυτήν την απόφαση, της καθαίρεσης του Προέδρου.  Για αυτό υπάρχουν πλήθος αποφάσεων και ψηφισμάτων σε όλη την Ελλάδα των οργανώσεων μελών και των νομαρχιακών επιτροπών που την αμφισβητούν.  Έγιναν πολλές προσπάθειες να μην ακουστούν αυτές οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα με το πρόσχημα ότι δεν είναι νομιμοποιημένα.

Δεν κάνω κανένα σχόλιο για τοποθετήσεις στελεχών που θεωρούν ότι εξυπηρετούμε το σχέδιο Μητσοτάκη.  Ας κρίνει ο κόσμος, καθώς όλοι από αυτόν κρινόμαστε.  Η σιωπή πολλές φορές είναι ξεκάθαρη θέση.

Σχετικά με τις υποψηφιότητες εκτιμώ πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι και πάλι ο επόμενος Προέδρος.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επισυνάπτεται το αρχείο ήχου.

 

Ραλλία Χρηστίδου

Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

r.christidou@parliament.gr

raliachristidou@gmail.com

Τηλ. 2103708478

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)