Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη με την ηγεσία της «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της «ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Βασίλειο Κάγιο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μαλιούκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στον μειονοτικό δήμο Δρόπολης.

9/5/2024

Κατά την συνάντηση, ο κος Κασσελάκης ενημερώθηκε από την ηγεσία της ‘’ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ’’ για θέματα που αφορούν την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων της.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισήμανε τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε δυνατής στήριξης στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, χωρίς κομματικές λογικές και σκοπιμότητες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε τη στήριξή του στην προώθηση των ελληνοαλβανικών σχέσεων και υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας, η οποία ξεπάγωσε το 2018-2019 με τη δυναμική που δημιουργήθηκε από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε, ωστόσο, ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων της ΕΕΜ αποτελεί βασικό κριτήριο για να προχωρήσει αυτή η προοπτική, όπως κατοχυρώθηκε στις αποφάσεις του Συμβουλίου τον Ιούνιο 2019, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προσέθεσε, ότι η στάση του αλβανικού κράτους στην υπόθεση Μπελέρη, η μη προώθηση του νόμου για τα περιουσιακά δικαιώματα και η μη κατοχύρωση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού υπονομεύουν αυτήν την προοπτική, όπως και τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/158568/Synanthsh-toy-Proedroy-toy-SYRIZA-%E2%80%93-Proodeytikh-Symmachia-Stefanoy-Kasselakh-me-thn-hgesia-ths–DEEEM—OMONOIA.html

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)