Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ρ. Χρηστίδου-Ν. Παππάς «Οριστική και αμετάκλητη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων και Λόφου Κοπανά»

Κατάθεση ερώτησης στην Βουλή

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οριστική και αμετάκλητη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων και Λόφου Κοπανά»

Κατάθεση ερώτησης στη Βουλή

 

Με κοινή πρωτοβουλία της Ραλλίας Χρηστίδου, Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ και του Νίκου Παππά κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για την Οριστική και αμετάκλητη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των Θεάτρων Βράχων και Λόφου Κοπανά, την οποία συνυπογράφουν συνολικά 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Στις 28 Ιουνίου 2023 μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ,ανακοινώθηκε ότι «δόθηκε οριστική λύση στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, στις οποίες βρίσκονται τα θέατρα «Άννα Συνοδινού» και «Μελίνα Μερκούρη».

Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα επιλύσει άμεσα το σοβαρότατο ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Θεάτρου Βράχων και της ευρύτερης περιοχής του Λόφου Κοπανά, μιας περιοχής ιδιαίτερα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Η απόφαση αυτή, με σκοπό την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της έκτασης οριστικά και αμετάκλητα, ακολούθησε την σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία η διεκδικούμενη από ιδιώτες έκταση περιήλθε στην ιδιοκτησία τους.  Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη σχετικά με αυτό το ομολογουμένως κρίσιμο ζήτημα.

Τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και είχαν εξαγγελθεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η Υπουργός Πολιτισμού  Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και ποια τα αποτελέσματά τους; Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;  Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα γήπεδα στην συγκεκριμένη έκταση λόγω μη αδειοδότησης από την ΕΠΣΑ των ομάδων που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Θεάτρου Βράχων, εξαιτίας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος;

2024-07-10 Ν. Παππά, Χρηστίδου-Θέατρο Βράχων

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)