Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Δευτερολογία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης

Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αθώος πολιτικά. Συκοφάντησε ανθρώπους, διοργάνωσε δολοφονίες χαρακτήρα, εξευτέλισε τη δικαιοσύνη.

06/07/2022

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε την αιτιολογημένη απόλυση, την προστασία των εργαζόμενων στις εργολαβίες, το 8ωρο, τις ΣΣΕ, τις κλαδικές συμβάσεις, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το σύστημα καταγραφής υπεργασίας.
Εξαπάτησε προεκλογικά τους συνταξιούχους, τους εξαπάτησε ξανά μετά την εκλογή της, όταν ο κ. Πέτσας τους έλεγε να μην προσφύγουν για τα αναδρομικά. Και αντί να απολογηθούν, δίνουν ξανά υποσχέσεις ότι από 1/1/2023 θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Το 66% των συνταξιούχων της χώρας θα πάρουν «μηδέν» από την εξαγγελία που κάνατε.
Η αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου μερικής απασχόλησης έχει μειωθεί 28%.
Εμείς δεσμευόμαστε ότι όλα όσα έχει ξηλώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα επανεγκατάσταθουν.
Δεσμευόμαστε ότι θα διευρύνουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θα προστατεύσουμε από τις απολύσεις τους εργαζόμενους με την επαναφορά του βάσιμου λόγου απόλυσης, θα στηρίξουμε και θα ενισχύσουμε τους μισθούς, θα προστατεύσουμε τη μόνιμη και σταθερή εργασία και θα δώσουμε ίσα δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες.
Υπάρχει σοβαρό θέμα Δημοκρατίας στον τόπο, ως προς την Ελευθερία του Τύπου, την απονομή δικαιοσύνης, τη διαφθορά. Ως προς το κράτος δικαίου, η χώρα κατρακύλησε από την 21η θέση στην 29η, ανάμεσα σε 31 ανεπτυγμένες χώρες. Στην 30η θέση βρίσκεται η Βουλγαρία και στην 31η η Ουγγαρία.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, είναι αθώος. Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αθώος πολιτικά. Συκοφάντησε ανθρώπους, διοργάνωσε δολοφονίες χαρακτήρα, εξευτέλισε τη δικαιοσύνη. Και τώρα επιμένει, αγνοώντας το τελεσίδικο βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου που λέει ότι δεν υπήρχε σκευωρία.
Εμείς δεν κάνουμε διμέτωπο, αλλά μονομέτωπο αγώνα απέναντι στη ΝΔ. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, πριν η βλάβη για την πατρίδα καταστεί ανήκεστος.
Η χώρα μπορεί να έχει σταθερή προοδευτική κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, τη νίκη που προσδοκούμε, για να συγκροτηθεί αυτή η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας.

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)