Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Πενθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βύρωνα

Προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς 2024, έφυγε από τη ζωή στα 97 του χρόνια, ο αντιστασιακός του Βύρωνα και της Μεσσηνίας, δάσκαλος της βυζαντινής μουσικής, Λάζαρος Κουζηνόπουλος.

ΠΕΝΘΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

 του Πάνου Τριγάζη

Υπήρξε Βυρωνιώτης και Καισαριανιώτης, αλλά προπαντός Μεσσήνιος, διότι στη χώρα Μεσσηνίας εντάχθηκε και έδρασε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης της Μεσσηνίας και,  όπως είπε ο γιος του Ιορδάνης, ήταν ο μακροβιότερος επιζών ΕΛΑΣίτης της περιοχής, μέχρι τις 30/12/2023.

Πάντοτε στον χώρο της Αριστεράς, εμπνεύστηκε από το ενωτικό εγχείρημα του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1989), εντάχθηκε στην Τοπική του Βύρωνα, παραμένοντας και στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους.

Η κηδεία του σπουδαίου δάσκαλου της Μουσικής που δίδαξε και στο Ωδείο Αθηνών έγινε την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 10:30 το πρωί, στο Κοιμητήριο Καισαριανής ενώπιον πλήθους συγγενών, μαθητών του, συναγωνιστών και φίλων.

Τον αποχαιρέτισαν, εκ μέρους της οικογένειάς του ο γιος του Ιορδάνης, εκπρόσωπος των μαθητών του και εκ μέρους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο υπογράφων.

Έζησε σχεδόν ένα αιώνα, στο μεγαλύτερο μέρος του οποίου υπήρξε αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης και μέλος δομών αλληλεγγύης, όπως και του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.  Δίδαξε βυζαντινή μουσική, αλλά και ήθος.  Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων