Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Παππάς: Απολύτως κρίσιμο να μην σταματήσει κανένα έργο – Να ανακατευθυνθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, θετικές οι απόψεις των εκπροσώπων του κλάδου

Συνάντηση του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτή Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών με το προεδρείο του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ)

qrf

29/04/2022

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Γιώργο Συριανό, τον β’ αντιπρόεδρο Μάνο Βράιλα και τον γενικό γραμματέα Θανάση Σίψα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Νίκος Ανδρεδάκης, α’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, ο Αποστόλης Καραναστάσης, πρώην βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., οι Παναγιώτης Μελαχρινός και Κωνσταντίνος Αγόρης, συνεργάτες του Νίκου Παππά και η Ματίνα Πούλου, συνεργάτιδα του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστου Γιαννούλη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε ο κίνδυνος αναστολής εκτέλεσης πολλών και κρίσιμων δημοσίων έργων, λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές των υλικών, στις οποίες προστέθηκε η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, αλλά και η μέχρι σήμερα αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μία εξέλιξη που επηρεάζει αρνητικά τόσο τον κλάδο των υποδομών και τις τοπικές κοινωνίες, που αναμένουν οφέλη από συγκεκριμένα έργα, όσο και τη βιωσιμότητα των τεχνικών εταιρειών, άρα και την απασχόληση και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της.

Για το θέμα, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει -με πρωτοβουλία του Νίκου Παππά, ως αρμόδιου τομεάρχη- αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με τη συμμετοχή των θεσμικών φορέων, των ενώσεων των τεχνικών εταιρειών, της ΚΕΔΕ, κ.ά.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΤΕΑΤ τόνισαν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη επικαιροποίησης των προϋπολογισμών των προς δημοπράτηση δημοσίων έργων, των έργων παραχώρησης και των έργων ΣΔΙΤ, της λήψης μέτρων για τη δυνατότητα παρατάσεων ή και προσωρινής αναστολής συμβατικών υποχρεώσεων σε όσα έργα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Ο Νίκος Παππάς επεσήμανε πως:

· Είναι απολύτως κρίσιμο να μη σταματήσει κανένα έργο.

· Αποτελεί άμεση ανάγκη να υπάρξει ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψη και Ανθεκτικότητας, ώστε να χρηματοδοτηθούν οι έκτακτες ανάγκες.

· Είναι προς τη θετική κατεύθυνση οι απόψεις του ΣΤΕΑΤ.

Όπως υπογράμμισε, «πρόκειται για ένα θέμα που αφορά το σύνολο της οικονομίας, ένα θέμα που επηρεάζει τη βιωσιμότητα των τεχνικών επιχειρήσεων, ειδικά των μικρών και των μεσαίων, την απασχόληση, αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι αναγκαία η κινητοποίηση κομμάτων, φορέων και αυτοδιοίκησης, ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/126105/N.-Pappas:-Apolytws-krisimo-na-mhn-stamathsei-kanena-ergo—Na-anakateythynthoyn-poroi-toy-Tameioy-Anakampshs-thetikes-oi-apopseis-twn-ekproswpwn-toy-kladoy.html#

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων