Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκος Παππάς: Η Ν.Δ. θέλει υψηλούς έμμεσους φόρους για να σώσει τον προϋπολογισμό και να συνεχίσει να πιέζει τις ΜμΕ

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Open

15/3/2024

«Οι προτάσεις μας έχουν μία απλή λογική. Να πάρουμε ένα κομμάτι από τα υπερκέρδη που διαμορφώθηκαν σε τρεις – τέσσερις κλάδους της οικονομίας και για έναν χρόνο να το αξιοποιήσουμε για να πέσουν οι τιμές. Η Κομισιόν είχε δώσει αντίστοιχες κατευθύνσεις από την άνοιξη του 2022», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Open και τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη, Μανώλη Αναγνωστάκη και Γιάννη Κολοκυθά.

Όπως εξήγησε, «μία ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα αυξήσει και τις παραγωγικές δυνατότητες. Αν υπάρξει αυτή η ανακούφιση, θα έχουμε μία ένεση στην οικονομία που θα μας επιτρέψει να κρατήσουμε χαμηλά τους συντελεστές». Σε ό,τι αφορά στην πρόταση για την αναμόρφωση του φορολογικού είπε ότι «όλα τα εισοδήματα, ανεξάρτητα από την πηγή, θα φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο, με την εξαίρεση των ενοικίων» και με τη μείωση των συντελεστών θα προκύψει ελάφρυνση για εισοδήματα ως τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Μιλώντας για την άρνηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να λάβει αντίστοιχα μέτρα, ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «στόχος της Ν.Δ. είναι να υπάρχουν έσοδα από τους πιο άδικους φόρους, τους έμμεσους, για να σωθεί ο προϋπολογισμός και πως θέλει να συνεχίσει να ασκεί πίεση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις».

Συμπλήρωσε, με αφορμή και τη χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, ότι «ένα καταπληκτικό εργαλείο που βασίζεται στον κοινό δανεισμό, τον οποίο εμείς ζητάμε εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία, δεν λειτουργεί. Από το Ταμείο έπεσαν στην οικονομία 11 δισ. ευρώ το 2023, αλλά παρότι υπήρξε τέτοιας κλίμακας εξωτερική ένεση, αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω οι εκτιμήσεις για τη συνολική ανάπτυξη, κάτι που οφείλεται κυρίως στην κατάρρευση των επενδύσεων το 2023 από την πρόβλεψη του 15% στο πραγματικό 4%».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «σε αυτές τις ευρωεκλογές κρίνεται αν η συμμαχία δεξιάς – ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θα μπορεί να παραβιάζει το κράτος δικαίου. Η μετά από 8 χρόνια εργαλειοποίηση περιστατικών της δικής μας διακυβέρνησης εμπίπτει σε μία προσπάθεια ισοφάρισης θεμελιωδών σκανδαλωδών παραβιάσεων κανόνων του κράτους δικαίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Πρόσθεσε, δε, ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει γκεσέμια και αρχιδιάκονους του εγχώριου φασισμού και της φιλοχουντοποίησης. Είναι συνεχιστής μίας παράδοσης που θέλει κεντρώο προφίλ με ακροδεξιές αποφύσεις». Για να καταλήξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βγήκε ενισχυμένος από το συνέδριο και ότι αποτελεί «τη μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει την ανατροπή και να κόψει τον βήχα του 41%».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/156332/N.-Pappas:H-N.D.-thelei-ypshloys-emmesoys-foroys-gia-na-swsei-ton-pro%CF%8Bpologismo-kai-na-synechisei-na-piezei-tis-MmE.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους