Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Παππάς: Να κάνουμε την κοινωνική διαθεσιμότητα, πολλαπλασιαστική δύναμη για την πολιτική αλλαγή

Συνέντευξη του βουλευτή Β3΄ Νότιου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»

30/05/2022

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι, πλέον, ένα άλλο κόμμα. Ένα κόμμα μαζικό, ένα κόμμα που έχει διευρυνθεί πολιτικά και αριθμητικά. Ο μετασχηματισμός του παραμένει ζητούμενο και η συλλογική μας ηγεσία οφείλει να δει τις οργανωτικές αδυναμίες με προσοχή και να τις ξεπεράσει», τόνισε ο βουλευτής Β3’ Νότιου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο Σπύρο Ραπανάκη.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «θα ήταν θανάσιμο αμάρτημα για τη συλλογική μας ηγεσία να πορευτεί με αυτάρκεια και αυταρέσκεια». Εξηγώντας ότι αφενός απαιτείται να επιτευχθεί η «αντιστοίχηση της εκλογικής ακτινοβολίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τις δυνάμεις μας στα συνδικάτα, την αυτοδιοίκηση, τη νεολαία, την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, τους κοινωνικούς χώρους» και αφετέρου μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να γίνουν συνδιαμορφωτές και συναποφασίζοντες στο μεγάλο -και οργανωτικά, πλέον- κόμμα οι άνθρωποι που κατέθεσαν τη διαθεσιμότητα και την πολιτική τους βούληση να συμμετάσχουν στο κοινό εγχείρημα. «Αν θεωρήσουμε ότι έχουμε τις συνταγές από μικρά και μεγάλα κόμματα των δεκαετιών του ‘80 και του ‘90 θα έχουμε κάνει, επίσης, λάθος. Την κοινωνική διαθεσιμότητα πρέπει να την κάνουμε πολλαπλασιαστική δύναμη για την πολιτική αλλαγή», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή της Ράνιας Σβίγκου στη θέση της γραμματέα του κόμματος και του Γιώργου Βασιλειάδη στη θέση του αναπληρωτή γραμματέα, πρόταση που υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, επεσήμανε πως «αποτελεί μία επιλογή σύνθεσης και ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως, αφού βγήκαμε από ένα συνέδριο με πολύ ξεκάθαρες επιλογές και αποφάσεις, με τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν στα δημοκρατικά κόμματα, πορευόμαστε με ενότητα».

Σχολιάζοντας την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι «η δεξιά ρέπει, διαχρονικά, στη σύγκρουση με τη νεολαία. Διαπράττει και σήμερα ένα ιστορικό λάθος με αυτή την επιλογή. Όταν οι δυσκολίες της εποχής έρχονται μαζί με την αγανάκτηση του νεολαιίστικου κινήματος και την έμφυτη διάθεση των νέων ανθρώπων να βάλουν το στίγμα τους στις τρέχουσες καταστάσεις, έχουμε ένα μήνυμα ελπιδοφόρο. Η δεξιά θα πάρει σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα από τη νεολαία».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/128254/N.-Pappas:-Na-kanoyme-thn-koinwnikh-diathesimothta-pollaplasiastikh-dynamh-gia-thn-politikh-allagh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων