Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Να μην περιμένουμε άλλο ένα Πάσχα για να αναστηθεί η ελληνική κοινωνία: εκλογές όσο πιο άμεσα γίνεται για να σώσουμε ό,τι σώζεται»

Ραλλία Χρηστίδου στον Flash 99,4 και την εκπομπή “άναψε flash” με τον Βαγγέλη Στολάκη

29/04/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, στην εκπομπή «Άναψε Flash” του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 99,4, η Ραλλία Χρηστίδου είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και τη δυστοπία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Στους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ κ. Οικονόμου ότι δήθεν παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του για τα χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΗ με την έκφραση «δεν είμαστε στην εποχή του τσάμπα» και τη συνακόλουθη δικαιολογία του ότι πλήττεται από «τρολ», απάντησε η βουλεύτρια τονίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δε διαθέτει κομματικό στρατό, ενώ υπάρχει και το βίντεο της τοποθέτησης που τον διαψεύδει.

Αυτό ωστόσο στο οποίο θέλησε η βουλεύτρια να επικεντρωθεί ήταν η ουσία, ότι δηλαδή δεν τίθεται πια διάκριση μεταξύ ευάλωτων και μη πολιτών απέναντι στην ακρίβεια: η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τόσο ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι ευάλωτοι, γεγονός που αναγνωρίζουν και στηλιτεύουν πλέον μέχρι και τα φιλοκυβερνητικά μέσα. Σχολίασε δε την τάση της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση … στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ίδια κυβερνά σχεδόν μια 3ετία.  Η ΝΔ δε δικαιούται πια να αντιστρέφει την πραγματικότητα για να κατηγορήσει για το παραμικρό το ΣΥΡΙΖΑ καθώς: οι απίστευτες αυξήσεις που βιώνουν όλοι οι πολίτες έγιναν επί των ημερών της και μόνο.  Η ρήτρα αναπροσαρμογής -που μένει να φανεί πόσο νόμιμη είναι- επιβλήθηκε επί των ημερών της ΝΔ και μόνο. Δε δικαιούται λοιπόν να ανατρέχει σε πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.  Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση της ΝΔ να τιμά τους θεσμούς μόνο όταν εξυπηρετούν τις δικές της σκοπιμότητες. Επομένως και για τη ρήτρα δικαιούται και είναι αρμόδια να αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Η Ραλλία Χρηστίδου στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για επιβολή πλαφόν στις ανατιμήσεις παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν η ίδια το προτείνει και παρά το γεγονός ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες (λχ Ισπανία) έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία. Η κυβέρνηση της ΝΔ κωλυσιεργεί -όχι τυχαία- περιμένοντας δήθεν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής για να δρομολογήσει το οτιδήποτε, ενώ τα οικονομικά προβλήματα «τρέχουν» και γιγαντώνονται.

Κλείνοντας η βουλεύτρια υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται εκλογές, προκειμένου να μην περιμένει άλλο ένα χρόνο ο ελληνικός λαός για να δει κάποια βελτίωση στην καθημερινότητά του. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ φεύγοντας θα αφήσει μόνο συντρίμμια, και θύμισε ότι η μοναδική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά που έφυγε και άφησε γεμάτα ταμεία και θετική παρακαταθήκη για τους επόμενους ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)