Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ν. Παππάς: Κατέρρευσε και το αφήγημα της έκρηξης των επενδύσεων και το επιχείρημα του εισαγόμενου πληθωρισμού

Τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

5/4/2024

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι ένας κόλαφος για την κυβέρνηση της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα μείνει προσηλωμένος στον μονομέτωπο αγώνα απέναντι στην κυβέρνηση και στις πρακτικές της, απέναντι στις παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου, όπως έκανε από την αρχή, ευρισκόμενος στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διαλεύκανση», τόνισε ο Νίκος Παππάς στην Ολομέλεια της Βουλής, σχολιάζοντας την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.

«Ο λαός έχει καταλάβει ότι υπάρχει ένα νήμα, βαθύ μπλε με αποχρώσεις μαύρου, που συνδέει όλες τις υποθέσεις, οι οποίες εξελίσσονται και αφορούν το Κράτος Δικαίου και απασχολούν την πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Μιλώντας για τα ζητήματα της οικονομίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «έχει καταρρεύσει το επιχείρημα του εισαγόμενου πληθωρισμού μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat, που λέει ότι έχουμε 2,4% πληθωρισμό στις χώρες της Ε.Ε. και 3,4% στην Ελλάδα». Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις σημείωσε ότι «την περίοδο 2019 – 2023, η χώρα ήταν 21η σε ρυθμούς ανάπτυξης» και ότι «οι προβλέψεις σας για την αύξηση των επενδύσεων έχουν πέσει έξω, με την απόσταση από το 15% στο 4% να είναι τεράστια». Ενώ, καταθέτοντας σημερινό δημοσίευμα, είπε ότι οι μισές επενδύσεις, για τις οποίες επαίρεται ο κ. Χατζηδάκης αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι συντελείται μία υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας, με 300 εταιρείες να έχουν κέρδη περί τα 10,5 δισ. ευρώ για το 2023, εκ των οποίων οι 10 – 15 έχουν τα 7 με 8 δισ. ευρώ από αυτά τα κέρδη. «Δεν υπάρχει οικονομική λογική που να στηρίζει ότι αυτό μπορεί να έχει θετικά πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα», είπε σχετικά.

Κατέθεσε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για αναπροσαρμογή των φορολογικών συντελεστών, που «θα ελαφρύνουν φορολογικά τα εισοδήματα ως 100 χιλιάδες ευρώ, δεν θα επιφέρουν αλλαγή για εισοδήματα από 100 ως 200 χιλιάδες ευρώ, θα επιβαρύνουν εισοδήματα πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ». Απαντώντας στην κριτική των τελευταίων ημερών, ανέφερε: «Μιλάτε για 3 δισ. ευρώ κόστος από την αναμόρφωση των συντελεστών. Κρύβετε, όμως, ότι υπάρχουν 500 χιλιάδες πολίτες που έχουν σωρευτικά 4,5 δισ. ευρώ εισόδημα, κυρίως μέσω μερισμάτων, τα οποία φορολογούνται με μόνο 5%. Αυτή την αδικία έρχεται να διορθώσει η δική μας φορολογική πρόταση».

Σε σχέση με τα μεγάλα έργα, σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν ακολουθεί το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών που συγκροτήθηκε το 2018 και θα μπορούσε να είναι ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης, αλλά προχωρά σε άλλες επιλογές -ποιος ξέρει γιατί- όπως το Fly Over στη Θεσσαλονίκη που έχει διαλύσει τη δυνατότητα των ανθρώπων να μετακινούνται».

Κλείνοντας, τόνισε: «Στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί και η δική σας ραγδαία πτώση και η δυναμική επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, της δύναμης που ενώνει όλες τις θετικές παραδόσεις της αριστερής και προοδευτικής παράταξης».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/157188/N.-Pappas:-Katerreyse-kai-to-afhghma-ths-ekrhkshs-twn-ependysewn-kai-to-epicheirhma-toy-eisagomenoy-plhthwrismoy.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων