Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Μυτιλήνη

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι Α.Ε. στα οικονομικά, Μονοπρόσωπη ΕΠΕ στην εξωτερική πολιτική
Κάθε μέρα που περνάει, η νέα κανονικότητα της ληστείας υπονομεύει το αύριο της χώρας.
Κάθε μέρα που περνάει φέρνει την πατρίδα μας, την κοινωνία και την οικονομία, ολοένα και πιο κοντά στον γκρεμό.
Αλλά και κάθε μέρα που περνάει μια απόφαση θαρρώ πως διαπερνά τη σκέψη ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας – ολόκληρη την κοινωνία μας:
Ως εδώ!
Δεν πάει άλλο!
Δεν πάει άλλο με αυτή την κυβέρνηση της κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής.
Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση των αποτυχημένων που βαφτίστηκαν άριστοι και έκτοτε βαφτίζουν συνεχώς το ψάρι κρέας.
Δεν πάει άλλο με την υποτίμηση της ζωής και της νοημοσύνης μας.
Πέρασαν μήνες και μήνες μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να παραδεχτεί ότι υπάρχουν ουρανοκατέβατα υπερκέρδη και να εξαγγείλει ότι θα τα φορολογήσει.
Ύστερα τα υπερκέρδη έγιναν, με δημιουργική λογιστική, απλά κέρδη.
Από 1,5 δισ. ευρώ, έγιναν 500 εκατ. ευρώ. Και όπως πάμε, αναμένεται σε λίγο τα κέρδη να γίνουν… ζημιές. Θα χρωστάμε και από πάνω στους βαρόνους της ενέργειας.
Η κυβέρνηση αρνήθηκε δυο φορές στη Βουλή να αποδεχτεί τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Σήμερα όμως, βγήκε μια δικαστική απόφαση – κόλαφος για την κυβέρνηση: Η απόφαση του πρωτοδικείου για τη μη ρευματοκοπή στα ευάλωτα νοικοκυριά μέχρι τη συζήτηση της αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων εναντίον της νομιμότητας της ρήτρας, στις 6 Ιουλίου. Είναι μία πρώτη νίκη και τη χαιρετίζουμε.
Και τώρα, θα πρέπει να ντρέπονται αυτοί που κατηγορούσαν ως «μπαταχτσήδες» τους πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν. Και μας απειλούσαν από τις τηλεοράσεις με ύφος βαρύμαγκα ότι «ο τζάμπας πέθανε».
Ποιοι;
Αυτοί που σήμερα μαθαίνουμε ότι το χρέος τους αυξήθηκε πάλι, φτάνοντας τα 380 εκατ. ευρώ. στις τράπεζες. Δανεικά και αγύριστα. Και κάθε χρόνο που περνάει, ο κ. Μητσοτάκης αυγατίζει το χρέος της ΝΔ και το χρεώνει στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου.
Φοβάμαι ότι αυτή τη φορά δε θα παραλάβουμε μόνο χάος στα δημόσια οικονομικά,
Αλλά και στα εθνικά μας θέματα.
Ο κ. Μητσοτάκης, που διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση συνολικά σαν ανώνυμη εταιρία, τώρα τελευταία διαχειρίζεται και τα εθνικά μας θέματα, την εξωτερική μας πολιτική, σαν μονοπρόσωπη ΕΠΕ.
ΑΕ σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, μονοπρόσωπη ΕΠΕ σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική.
Μετέτρεψε εν μία νυκτί το δόγμα του πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας, σε ένα δόγμα που κάνει την πατρίδα μας μέρος της αστάθειας στην περιοχή.
Από γέφυρα λαών και χωρών, τη μετατρέπει σε προγεφύρωμα της Δύσης.
Από μέτοχο της ειρήνης, συμμέτοχο του πολέμου.
Μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα με κίνητρο την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία της κοινωνικής πλειοψηφίας, την ελευθερία και τη δημοκρατία.
Με αγώνα, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα θα τα καταφέρουμε.Σήμερα στη Μυτιλήνη μίλησα με ανθρώπους της αγοράς και διαπίστωσα και εδώ, όπως και παντού, την ίδια απόγνωση και την ίδια θλίψη σε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/128445/Al.-Tsipras:-Sthriksh-ths-koinwnias-gia-na-mhn-odhghthoyme-se-koinwnikh-ekrhksh.html

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)