Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Παππάς-Γιαννούλης: Μητσοτάκης – Καραμανλής έχουν «παγώσει» τα δημόσια έργα – Να αξιοποιηθεί τώρα το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνάντηση του τομεάρχη και του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΔΜΕΔΕ

Συνάντηση του τομεάρχη και του αναπληρωτή τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΔΜΕΔΕ

05/05/2022

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ) και πιο συγκεκριμένα με τον πρόεδρο Μιχάλη Δακτυλίδη, τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Γκολιόπουλο και το μέλος Αντώνη Πανά.

Η συνάντηση εντάσσεται στον κύκλο επαφών που έχουν ανοίξει οι δύο τομεάρχες με εκπροσώπους φορέων του κλάδου των Υποδομών, με αφορμή την αναστολή σημαντικών δημοσίων έργων, λόγω των εκρηκτικών ανατιμήσεων στις τιμές των υλικών, της αύξησης του ενεργειακού κόστους και της πολύμηνης αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των εν λόγω φαινομένων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προηγηθεί συναντήσεις με τα προεδρεία του Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), ενώ προγραμματίζονται και άλλες. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε να συζητηθεί το ζήτημα εκτενώς.

Τα μέλη της Δ.Ε. της ΠΕΔΜΕΔΕ περιέγραψαν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εκτέλεση των δημοσίων έργων, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων, κάνοντας λόγο για τεράστια ένταση του φαινομένου που καθημερινά εντείνει τον υπαρξιακό κίνδυνο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, και έθεσαν στη συζήτηση την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων, όπως η αναθεώρηση του κόστους των έργων.

Οι Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης:

· Έκριναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε εχθές το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έρχονται καθυστερημένα και δεν καλύπτουν τις αυξήσεις στις τιμές των υλικών, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι τελευταίες διεθνείς εξελίξεις, που εντείνουν το φαινόμενο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευθύνεται ουσιαστικά για το αδιέξοδο και το «πάγωμα» των έργων.

· Τόνισαν την ανάγκη επικαιροποίησης των τιμών και ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να υποστηριχθούν και να επανεκκινήσουν τα δημόσια έργα που έχουν βαλτώσει.

· Επεσήμαναν ως κρίσιμη την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ώστε να συζητηθεί το θέμα με τη συμμετοχή φορέων του τεχνικού – κατασκευαστικού κλάδου.

«Με καταγεγραμμένες τις ενέργειες και τα “ημίμετρα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εν μέσω πανδημικής κρίσης, απευχόμαστε την επανάληψη μιας στρατηγικής που στοχεύει στην εκκαθάριση και του κατασκευαστικού κλάδου. Απαιτούνται άμεσες και γενναίες παρεμβάσεις», ανέφεραν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο α’ αντιπρόεδρος του ΤΕΕ, Νίκος Ανδρεδάκης, οι συνεργάτες του Νίκου Παππά, Παναγιώτης Μελαχρινός και Κωνσταντίνος Αγόρης, καθώς και η συνεργάτιδα του Χρήστου Γιαννούλη, Ματίνα Πούλου.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/126348/Pappas-Giannoylhs:-Mhtsotakhs-%E2%80%93-Karamanlhs-echoyn-pagwsei-ta-dhmosia-erga—Na-aksiopoihthei-twra-to-Tameio-Anakampshs.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων