Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Για τη Δεξιά οι θέσεις στελεχών στο δημόσιο δεν είναι για τους καλύτερους αλλά αποτελούν λάφυρο της εξουσίας της και ως λάφυρο μοιράζονται

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, ξεκινώντας την ομιλία της στην ολομέλεια, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «Καταπολέμηση της διαφθοράς» επεσήμανε ότι το σχέδιο νόμου του Υπ. Εσωτερικών είναι μια συρραφή από άσχετα μεταξύ τους άρθρα προεκλογικής σκοπιμότητας.

23/03/2022

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις διατάξεις που αφορούν την επιλογή στελεχών σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο τομέα, διατάξεις οι οποίες, όπως επεσήμανε, αλλάζουν για πολλοστή φορά επί Ν.Δ. και δεν αποσκοπούν στην επιλογή των «αρίστων» αλλά στην στην επιλογή των «γαλάζιων ημετέρων» καθώς για τη Δεξιά οι θέσεις προϊσταμένων αποτελούν λάφυρο της εξουσίας της και ως λάφυρο μοιράζονται.

Στη συνέχεια η Βουλεύτρια αναφέρθηκε στο άρθρο 80 για τους δασωθέντες αγρούς. Η Ραλλία Χρηστίδου παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, όμως υπογράμμισε ότι οι ρυθμίσεις του Υπουργείου αντί να αποδώσουν εκτάσεις σε πραγματικούς ιδιοκτήτες, στην πράξη, θα δημιουργήσουν μια «βιομηχανία» ένορκων βεβαιώσεων και δηλώσεων επιτρέποντας στον καθένα να οικειοποιηθεί δεκάδες στρέμματα. «Θα υπάρξει ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά» τόνισε η Ραλλία Χρηστίδου «καθώς θα παραδοθούν πολύτιμες δασικές εκτάσεις για άλλες χρήσεις, γεωργικές, βιομηχανικές, τουριστικές, ακόμα και σε περιοχές ΝΑΤURΑ. Τα δέντρα δεν ψηφίζουν πιά, όπως τα παλιά καλά χρόνια της ΕΡΕ, που νοσταλγείτε, άρα οι δασικές εκτάσεις μπορούν να μείνουν απροστάτευτες.»

Στη συνέχεια η Βουλεύτρια αναφέρθηκε στο άρθρο 7, υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι σχετικοί φορείς ζήτησαν την απόσυρσή του και επανέλαβε ότι η μεταφορά αρμοδιότητας στους δήμους, ώστε να φτιάξουν Τμήματα Προστασίας Ζώων Συντροφιάς έγινε χωρίς να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι, χωρίς οργάνωση, χωρίς προσωπικό. Παράλληλα, αναφορικά επίσης με τους ΟΤΑ, κάλεσε την κυβέρνηση να πάψει να αδρανεί και να φέρει επείγουσα διάταξη ώστε να αποφευχθεί η επικείμενη δραματική αύξηση στην τιμή του νερού λόγω του ότι τα αντλιοστάσια των δήμων δουλεύουν με ηλεκτρισμό, που η τιμή του απογειώνεται.

Κλείνοντας την ομιλία της η Ραλλία Χρηστίδου αντέκρουσε μια αποστροφή του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Αριστερά έχει ιδεολογικό πρόβλημα με τους καλύτερους, ότι θέλει να ισοπεδώνει και δεν ενδιαφέρεται οι άριστοι να στελεχώνουν τις θέσεις ευθύνης. «Πρόκειται φυσικά περί σκόπιμης διαστρέβλωσης της αλήθειας.», επεσήμανε η Βουλεύτρια «Η Αριστερά προφανώς και θέλει τους καλύτερους στις θέσεις προϊσταμένων γιατί επιδιώκει ένα δημόσιο τομέα ισχυρό στην υπηρεσία των πολιτών και της κοινωνίας. Για αυτό και μοιράσατε θέσεις σε ανθρώπους που δεν είχαν τα τυπικά προσόντα και παραιτήθηκαν όταν αποκαλύφθηκαν ή αλλάξατε φωτογραφικά το νόμο, για να τους διατηρήσετε, όπως έγινε με τον διοικητή της ΕΥΠ. Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει ούτε το αποδοτικό ούτε το αποκεντρωμένο δημόσιο, την ενδιαφέρει μόνο πως θα βολέψει τα γαλάζια παιδιά».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/124333/R.-CHrhstidoy:-Gia-th-Deksia-oi-theseis-stelechwn-sto-dhmosio-den-einai-gia-toys-kalyteroys-alla-apoteloyn-lafyro-ths-eksoysias-ths-kai-ws-lafyro-moirazontai.html

 

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων