Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: Δικαιούται η κυβέρνηση να επιδεικνύει ανεξέλεγκτη εμπιστοσύνη στη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς;

Η Βουλεύτρια του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναφορικά με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπογράμμισε ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να παραδώσει τη λειτουργία των τραπεζών στα ιδιωτικο-οικονομικά συμφέροντα θα αποδειχθεί, όπως και στο παρελθόν, επικίνδυνη και εξαιρετικά βλαβερή για το δημόσιο συμφέρον και θα ευνοήσει μόνο τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, οδηγώντας τις μικρές επιχειρήσεις, δηλαδή το 95% της ελληνικής οικονομίας σε απόγνωση, ειδικά όταν ο πληθωρισμός επί ημερών Μητσοτάκη τον Μάιο έφθασε στο 11,3%, ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρώπη.

14/06/2022

«Αντίθετα», τόνισε η Βουλεύτρια, « η στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρουσία δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, ακριβώς γιατί το Δημόσιο οφείλει να έχει ρόλο στη χάραξη συγκεκριμένης χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχους κοινωνικούς και πραγματικά αναπτυξιακούς. Εμείς, στο ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε μια ανάπτυξη που τα κέρδη της να μοιράζονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. Εσείς, θέλετε μια ανάπτυξη όπου τα κέρδη θα αφορούν τους λίγους και μόνο οι ζημιές τους πολλούς.»

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε την ανεξέλεγκτη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς, διερωτήθηκε Ραλ. Χρηστίδου, θυμίζοντας ότι στο παρελθόν τα τραπεζικά στελέχη χορηγούσαν αθρόα θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις, παρακινούσαν τα νοικοκυριά να καταχρεωθούν με πιστωτικές κάρτες και στο παρόν προχωρούν σε κατασχέσεις για λίγες χιλιάδες ευρώ αλλά δεν προβαίνουν σε καμία ενέργεια διεκδίκησης των χρεών όταν πρόκειται για τον δανειολήπτη Νέα Δημοκρατία που μέσα σε 6 χρόνια, από τότε που ανέλαβε ο κύριος Μητσοτάκης, διπλασίασε τα χρέη της προς τις τράπεζες φτάνοντας τα 392 εκατομμύρια.

Επιβεβαιώνοντας τις καταστροφικές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής η Ραλ. Χρηστίδου αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη τροπολογία της Ν.Δ. για τη Λάρκο καλώντας έστω και την τελευταία στιγμή τους αρμόδιους υπουργούς να την αποσύρουν, όπως ζητούν μαζικά οι εργαζόμενοι της. Ολοκληρώνοντας την ομιλία της, και απευθυνόμενη στους βουλευτές της πλειοψηφίας η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Σήμερα σας το φωνάζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αύριο θα σας το φωνάξουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας: είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/129048/R.-CHrhstidoy:-Dikaioytai-h-kybernhsh-na-epideiknyei-anekselegkth-empistosynh-sth-leitoyrgia-ths-kefalaiagoras%C2%A0.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων