Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου: Η ΝΔ καταρρέει και πρέπει να κάνει εκλογές το συντομότερο δυνατό για να σώσουμε ό,τι σώζεται – βίντεο

Φιλοξενούμενη στον τηλεοπτικό σταθμό kontra και την εκπομπή του Δημήτρη Χατζηνικόλα, η Ραλλία Χρηστίδου μίλησε για την ακρίβεια και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι πολίτες από την κυβέρνηση πάνω στο θέμα των δήθεν ανακουφιστικών μέτρων.

21/03/2022

Οι λογαριασμοί έχουν δεκαπλασιαστεί με τους μισθούς και τις συντάξεις να μένουν καθηλωμένοι.  Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αυξήσει τον κατώτατο με του που βγήκε από τα μνημόνια και ενώ η νυν κυβέρνηση δεν έχει μνημονιακές υποχρεώσεις, έχει δυστυχώς άλλες προτεραιότητες.

Γι’ αυτό και με θράσος, δια στόματος Στουρνάρα ζητάει από τον κόσμο να δαπανήσει τις οικονομίες που έχει συσσωρευμένες (!) για να τα βγάλει πέρα με την ακρίβεια.
Γι’ αυτό μειώνει το φόρο των κερδών στα μερίσματα των μετόχων, γι’ αυτό απαλλάσσει από το φόρο υπεραξίας μεγάλες διακινήσεις κεφαλαίων.
Γι΄ αυτό έχει εξαφανίσει το φόρο μεταβίβασης μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Γιατί για αυτούς τους σκοπούς υπάρχουν χρήματα.
Χρήματα υπάρχουν για τη δημιουργία ενός «παράλληλου», κομματικού διοικητικού μηχανισμού μετακλητών, για τους μισθούς των 8.000 στους «ημέτερους» ιδιώτες διευθυντές του ΕΦΚΑ και της ΔΕΗ.
Για να αυξηθεί όμως ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ όπως ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάζεται επειγόντως η κοινωνία, ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα.
Για τη διατίμηση στις τιμές της ενέργειας που είναι πρόταση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Κομισιόν επίσης ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα.
Τέλος ΔΕΝ υπάρχουν χρήματα για την υιοθέτηση αναδιανεμητικών μέτρων προκειμένου μέρος από τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας να επιστρέψει κάπως στην κοινωνία, μια πρόταση που επίσης προέρχεται από την Κομισιόν και όχι από κάποιο αριστερό think tank.
Οι ευθύνες πλέον της ΝΔ είναι τεράστιες και αυτό το διαπιστώνουν και πολίτες που τους ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Η ΝΔ είναι σε κατάρρευση και ο πρωθυπουργός αντί να μείνει στη χώρα και να παλέψει προτιμά να μας στέλνει επιστολές από το εξωτερικό.

Κλείνοντας η βουλεύτρια τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση ομολόγησε δια στόματος Πέτσα ότι φοβάται να πάει σε εκλογές γιατί ο κόσμος θα την τιμωρήσει, η ίδια ελπίζει η κυβέρνηση να κάνει το σωστό για τον τόπο, να πάει σε εκλογές άμεσα και να τις χάσει, προκειμένου όπως λέει και ο στίχος «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/124209/R.-CHrhstidoy:-H-ND-katarreei-kai-prepei-na-kanei-ekloges-to-syntomotero-dynato-gia-na-swsoyme-oti-swzetai—binteo.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων