Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Η πρόσβαση των πολιτών στο δικαίωμα της Υγείας είναι θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους

Σημεία ομιλίας της Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

11/4/2024

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

Το σημερινό νομοσχέδιο αποτελεί την 4η κατά σειρά πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την υγεία τροποποιώντας παλαιότερα νομοθετήματα της ίδιας κυβέρνησης. Η αποσπασματικότητα του νομοσχεδίου δεν είναι μια τυχαία συνθήκη. Είναι ενταγμένη σε μια στρατηγική σταδιακής αποξήλωσης, απορρύθμισης και ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κυβέρνηση διαπράττει ένα βαρύτατο ολίσθημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας μετατρέποντας βήμα βήμα το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της υγείας σε μια σχέση προσφοράς και ζήτησης που θα λειτουργεί μόνο με όρους οικονομικού συμφέροντος και κερδοφορίας.

Η κυβέρνηση παραβαίνει ξανά τον θεμελιώδη όρο του εθνικού συστήματος υγείας για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση με την άσκηση παράλληλου ιδιωτικού έργου από γιατρούς του δημοσίου.

Διαφωνούμε ολοκληρωτικά με την προωθούμενη παρέμβαση για τα απογευματινά χειρουργεία. Το περιστατικό στο ΠΑΓΝΗ κατέδειξε με δηλωτικό τρόπο πως το αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης είναι απλώς η μεταβολή των ιατρικών υπηρεσιών σε απλές εμπορικές συναλλαγές

Όσο για τις περίφημες εξαγγελίες του Υπουργού πως τάχα το Ταμείο Ανάκαμψης θα εισφέρει 60 εκατομμύρια για τα απογευματινά χειρουργεία, άνθρακας ο θησαυρός. Ούτε το Ταμείο Ανάκαμψης ούτε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δεν προβλέπει απολύτως τίποτα.

Το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης υπολειτουργεί σήμερα με μόλις 24 γιατρούς σε σύγκριση με το 2008 που αριθμούσε 108. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες γιατρών καθώς δεν υπάρχει ρευματολόγος, δερματολόγος, γυναικολόγος, χειρουργός και άλλες κρίσιμες ειδικότητες.

Η κυβέρνηση επιβάλλει άμεσες πληρωμές και χαράτσια στις εξετάσεις βιολογικών υλικών (1 ευρώ ανά παραπεμπτικό) και τους απεικονιστικούς ελέγχους (3 ευρώ ανά παραπεμπτικό), καθώς και χρέωση 5 ευρώ συν ΦΠΑ υπέρ φαρμακοποιών όταν εμβολιάζουν κατά του COVID 19.

Η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη που επέλεξε να στηρίξει κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα ενάντια στα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Να είναι σίγουροι πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανήκει στους πολίτες, η επίθεση που κάνουν σήμερα, είναι επίθεση στην ελληνική κοινωνία και την απάντηση θα την βρουν πολύ σύντομα μπροστά σας.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/157499/Rallia-CHrhstidoy:-H-prosbash-twn-politwn-sto-dikaiwma-ths-Ygeias-einai-themeliwdhs-ypochrewsh-toy-kratoys.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων