Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Θα ακούσετε τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου ή θα μείνετε στα α και ου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;

Τοποθέτηση της αναπληρώτριας τομεάρχη Εσωτερικών-Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

13/2/2024

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τίτλο «Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

-Η κυβέρνηση έχει μεθοδεύσει την υποβάθμιση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών κάνοντας λόγο για υποκινούμενες διαμαρτυρίες με φόντο τις τεράστιες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου.

-Εισάγει ένα νομοσχέδιο που δεν απαντά έστω και στοιχειωδώς στα αιτήματα και τις προτάσεις που έχει καταθέσει με κάθε τρόπο ο αγροκτηνοτροφικός κλάδος.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και ο πρόεδρος Στέφανος Κασελλάκης έχουμε βρεθεί από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του αγροκτηνοτροφικού κόσμου, με άμεσα εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις.

-Η πράσινη και ενεργειακή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει εις βάρος των παραγωγών και της επάρκειας τροφίμων της χώρας.

-ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ κατέθεσε ουσιαστικές τροπολογίες βελτίωσης του νόμου καλώντας την κυβέρνηση να αποδείξει στην πράξη την περιβόητη ρητορική της περί συναίνεσης.

-Οι 4 τροπολογίες αφορούν στο πλαφόν στο αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, στην κάρτα πετρελαίου του αγρότη, στο πλαφόν κέρδους στα αγροεφόδια και διμερή χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, συμψηφισμό εισφορών –αποζημιώσεων και καταβολή 100% αποζημιώσεων σε περίπτωση θεομηνιών.

-Σταματήστε να κλείνετε τα μάτια και τα αυτιά σας μπροστά στην πραγματικότητα. Ο κόσμος του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής βρίσκεται σε κρίση επιβίωσης και σας καλεί να λάβετε εδώ και τώρα καθοριστικά μέτρα.

-Πως σας φαίνεται που πρωταγωνιστείτε σε ντοκιμαντέρ για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα; Καμαρώνετε; Ή το καμάρι σας εξαντλείται στα α και ου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155115/R.-CHrhstidoy:-Tha-akoysete-ta-dikaia-aithmata-toy-agrotikoy-kosmoy-h-tha-meinete-sta-a-kai-oy-DAP-NDFK.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων