Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Πολύ σύντομα θα ακούσετε την φωνή όσων σήμερα εξοντώνετε

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους τομείς: α) της διαχείρισης υδάτων, β) της διαχείρισης και προστασίας των δασών, γ) της αστικής ανθεκτικότητας και πολιτικής, δ) της καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, ε) της ενεργειακής ασφάλειας», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

25/4/2024

– η κυβέρνηση εισηγείται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής ένα πολυνομοσχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης των κοινών φυσικών πόρων, 7 μήνες μετά την καταστροφή της Θεσσαλίας.

-Η κυβέρνηση παραχωρεί την διαχείριση, την προστασία και την χρήση των υδάτων σε ιδιώτες, ενώ μεταφέρει την διεύθυνση υδάτων Θεσσαλίας στην ίδια ανώνυμη εταιρεία και κατά παρέκκλιση κάθε διάταξης.

– Το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό. Η νομολογία του ΣΤΕ είναι σαφής ‘’η μετατροπή της δημόσιας επιχείρησης σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας’’ αναφέρει ενδεικτικά.

– Μεταβιβάζουν την ευθύνη της αντιπλημμυρικής προστασίας στην ΕΥΑΘ και την ΕΥΔΑΠ με αβέβαια αποτελέσματα εφόσον, δεν είναι σίγουρο πως μπορούν να ανταποκριθούν και πιθανώς θα χρειαστεί να αναθέτουν σε νέες εργολαβίες..Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης χρειάζεται να εξεταστεί με σοβαρότητα και συναινέσεις όλων των εμπλεκόμενων.

-Αντί να ενισχύουν την δασική υπηρεσία ώστε σε συνεργασία με τους δασικούς συνεταιρισμούς να διαχειρίζεται τα δάση, μεταφέρουν και εδώ την διαχείριση σε ιδιώτες, χωρίς την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας και χωρίς αυστηρά κριτήρια ως προς την αντιπυρική προστασία.

-Κάνουν σήμερα λόγο για ΑΠΕ, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους εργολάβους που θα εγκαθιστούν ΑΠΕ ενώ θα έπρεπε να επενδύουν στην ανάπτυξη των ενεργειακών κοινοτήτων για τη μείωση του κόστους των ενεργειακών αναγκών, δίνοντας πρόσβαση σε ελεύθερο χώρο στο δίκτυο και στοχευμένες χρηματοδοτήσεις.

-Η κυβέρνηση, σήμερα ξεπουλάει τον φυσικό πλούτο της χώρας και την δημόσια περιουσία. Όμως κάνει και κάτι ακόμα πιο επώδυνο, καταδικάζει μια ολόκληρη περιφέρεια σε αφανισμό, την Θεσσαλία. Να είναι σίγουροι πως δεν θα το επιτρέψουμε, αν δεν θέλουν να ακούσουν σήμερα εμάς, πολύ σύντομα θα ακούσουν την φωνή όσων σήμερα εξοντώνουν.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων