Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου στο GOVnews: Οι μηχανισμοί της καταστολής του φαινομένου των γυναικοκτονιών απέτυχαν με εκκωφαντικά τραγικό τρόπο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου, αναπλ. Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που παραχώρησε στο GOVnews και τη δημοσιογράφο Μπέσσυ Αντωνάκη:

Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών "Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις" Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

5/4/2024

Για τις γυναικοκτονίες: Επειδή το ζήτημα πέρα από τις προφανείς αιτίες του έχει και πολλές άλλες διαστάσεις ιδίως από την πλευρά κάθε θύματος, καθήκον μας είναι και των πολιτικών δυνάμεων και της επιστημονικής κοινότητας και των κρατικών θεσμών, αλλά και των ΜΜΕ να στρέψουμε την προσοχή μας στην πρόληψη και όχι στην καταστολή. Αρκετά με τις διαπιστώσεις. Οι μηχανισμοί της καταστολής του φαινομένου είναι προφανές ότι απέτυχαν με εκκωφαντικά τραγικό τρόπο.

Για την ακρίβεια : Οι προεκλογικές εξαγγελίες που έταξαν οι κυβερνώντες για τον οικονομικό «παράδεισο», αποδεικνύονται ψευδείς και η καθημερινότητα των πολιτών περιλαμβάνει έναν ατέλειωτο «Γολγοθά» προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η αγοραστική δύναμη έχει φτάσει στα τάρταρα τη στιγμή που ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρνουν την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ.

Για τα Τέμπη: Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μόνο η πρώτη πράξη όσων θα ακολουθήσουν. Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το κατηγορητήριο που συνέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αδιάσειστα στοιχεία και τεκμηριώνει τους λόγους που θα πρέπει να συσταθεί προανακριτική επιτροπή και να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός στη δικαιοσύνη.

Για τον φράχτη στον Έβρο: Αυτό συνέβη πριν ένα χρόνο και η προπαγάνδα προσπάθησε να το εμφανίσει ως δήθεν αντίρρηση για την τοποθέτηση του φράχτη. Όταν όμως αυτό γίνεται προεκλογικά αντικείμενο πατριδοκαπηλίας και εκμετάλλευσης για μικροκομματικά οφέλη, τότε η πολιτική παρέμβαση είναι δεδομένη. Διότι η προπαγάνδα και η πατριδοκαπηλία έγινε ακριβώς για να εγείρει τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της συντηρητικής παράταξης και να αποπροσανατολίσει από το έγκλημα των Τεμπών .

Για τις ευρωεκλογές: Οι διαρκείς και καθημερινές μάχες που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης τόσο στη βουλή όσο και στην κοινωνία, αποδεικνύουν πως είναι η μόνη αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση, που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από αυτό το τέλμα που έχει περιέλθει. Είμαι βέβαιη πως αυτό θα φανεί και στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη: Από το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις, φαίνεται, πως μετά από μια διάσπαση και τις συνεχείς επιθέσεις στο πρόσωπό του ως δείγμα φόβου, να είναι ο μόνος που θα μπορούσε να αντικαταστήσει επάξια τον Αλέξη Τσίπρα.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παρατίθεται ο σύνδεσμος με ολόκληρη τη συνέντευξη:

https://govnews.gr/synentefxeis/141491/i-rallia-christidou-sto-govnews-oi-michanismoi-tis-katastolis-ton-gynaikoktonion-apetychan-me-ekkofantika-tragiko-tropo/

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων