Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στέφανος Κασσελάκης: Διεκδικούμε την πρωτιά – Βλέπω ένα ρεύμα στην κοινωνία

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στο Open TV

24/4/2024

***Για δηλώσεις Μαρινάκη

«Πετάνε, λοιπόν, λάσπη για υποκίνηση βίας από τη μία και από την άλλη βάζουν υμνήτρια του Κασιδιάρη στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν αποπέμψουν βουλευτή με ρατσιστικό λόγο»

«Ξέρετε τι είναι ακροδεξιά; Είναι το να συγκαλύπτεις ένα έγκλημα. Ξέρετε τι είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Είναι τα οστά των ανθρώπων από τα Τέμπη που τα μπάζωσαν και τα μετακίνησαν με εντολή κάποιου σε αυτή τη χώρα. Ποιος έδωσε την εντολή για τη μονταζιέρα; Ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Ποιος έδωσε την εντολή να μετακινηθούν αυτά τα οστά, που είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Θα μου πει κανείς;». Και επισήμανε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης και η κυβέρνηση έχουν απαντήσει σε αυτή την ερώτηση που κάνει όλος ο ελληνικός λαός; Όχι, δεν έχουν απαντήσει, γιατί δεν έχουν την ευθιξία. Και όταν δεν απαντάς, δείχνει κάτι. Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται».

Στο Open ΤV και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από την Αστυπάλαια όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της πολυήμερης περιοδείας του στη νησιωτική Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες όπως τα εκφράζουν στις συζητήσεις που έχει μαζί τους, «υγεία, συγκοινωνίες, παιδεία» όπως είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κύρια προτεραιότητα όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η δημόσια υγεία. Εστίασε, δε, στην απροθυμία της κυβέρνησης να χτυπήσει τα ολιγοπώλια για να καταπολεμήσει την ακρίβεια, αλλά και στην άρνησή της να μηδενίσει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης και στην επιμονή της Νέας Δημοκρατίας να επιδιώκει να τοποθετηθεί στο προοδευτικό κέντρο, τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι όντως ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, αλλά είναι πολυσυλλεκτικό προς την άκρα δεξιά», επισημαίνοντας ότι έχει τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο της μια υμνήτρια του νεοναζί Κασιδιάρη, ενώ ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν απέπεμψε τον βουλευτή Δράμας του κόμματός του για τις πρόσφατες ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις του.  «Εμείς επιλέγουμε να είμαστε πολυσυλλεκτικοί στο προοδευτικό κέντρο και στην Αριστερά, στον κόσμο της αλληλεγγύης και της προόδου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθύμισε ακόμα, απαντώντας σε προηγούμενες δηλώσεις του Π. Μαρινάκη, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πετούσε λάσπη «λίγο πριν την 25η Μαρτίου λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τη βία στις παρελάσεις, πετώντας καταγγελίες έτσι στον αέρα, ενώ εγώ ήμουν μέσα στο στρατόπεδο», ενώ ταυτόχρονα αρνείται να δώσει απαντήσεις για τη «μονταζιέρα»

Και το μπάζωμα στον τόπο της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε συγκεκριμένα: «Ξέρετε τι είναι ακροδεξιά; Είναι το να συγκαλύπτεις ένα έγκλημα. Ξέρετε τι είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Είναι τα οστά των ανθρώπων από τα Τέμπη που τα μπάζωσαν και τα μετακίνησαν με εντολή κάποιου σε αυτή τη χώρα. Ποιος έδωσε την εντολή για τη μονταζιέρα; Ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Ποιος έδωσε την εντολή να μετακινηθούν αυτά τα οστά, που είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη; Θα μου πει κανείς;». Και επισήμανε: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης και η κυβέρνηση έχουν απαντήσει σε αυτή την ερώτηση που κάνει όλος ο ελληνικός λαός; Όχι, δεν έχουν απαντήσει, γιατί δεν έχουν την ευθιξία. Και όταν δεν απαντάς, δείχνει κάτι. Όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται».

«Με την πρώτη ευκαιρία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών φεύγει, οι βουλευτικές ασυλίες φεύγουν.  Οι πολιτικοί επιτέλους να είναι ισότιμοι πολίτες μπροστά στον νόμο», επισήμανε σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα κατά της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.  Αναφερόμενος στην καπηλεία του θρησκευτικού συναισθήματος των ανθρώπων από την ακροδεξιά, στηλίτευσε την ψηφοθηρία και υπογράμμισε ότι στόχος του προοδευτικού κόσμου πρέπει να είναι μια σύγχρονη χώρα, μια κοινωνία όπου δεν θα επικρατεί η λογική της ατομικής ευθύνης και του γρήγορου πλουτισμού αλλά θα κερδίσει έδαφος η αριστερή αλληλεγγύη και η συλλογικότητα.  Ώστε οι νέοι να εμπνευστούν και να συμμετέχουν ξανά ενεργά αλλά και να μπορέσουν να διαπρέψουν στη χώρα τους.

Επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εκλογές προκειμένου να μπει ξανά στο ζύγι η αλαζονεία της ΝΔ για το 41% και να εκφραστεί το ρεύμα που υπάρχει στην κοινωνία υπέρ των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και η οργή για την απαξίωση του Κράτους Δικαίου.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/157962/Stefanos-Kasselakhs:-Diekdikoyme-thn-prwtia—Blepw-ena-reyma-sthn-koinwnia.html

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)