Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα καταβάλλουμε κάθε θεσμική προσπάθεια για να λάμψει το φως στην υπόθεση των υποκλοπών

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Βουλή μετά τις συναντήσεις με τους προέδρους των Ανεξάρτητων Αρχών και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Δηλώσεις του Προέδρου του του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη.Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

6/11/2023

Την προηγούμενη εβδομάδα όπως γνωρίζετε συνάντησα τον κύριο Μητσοτάκη στο γραφείο του εδώ στη Βουλή όπου ανέδειξα με τον πλέον έντονο τρόπο το ζήτημα των νομιμοφανών επισυνδέσεων και του Predator και τον κάλεσα τότε και το λέω και τώρα, ως πολιτικός προϊστάμενος να προβεί στην άρση του απορρήτου των στελεχών της ΕΥΠ ώστε να μπορούν να καταθέσουν στην Δικαιοσύνη χωρίς να κρύβονται πίσω από το απόρρητο.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκα τόσο με με τον κύριο Ράμμο, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ όσο και με τον πρόεδρο της Αρχής για την Προστασία των προσωπικών Δεδομένων. Πλέον τα στοιχεία κατατείνουν σε ένα ενιαίο κέντρο μεταξύ Predator και ΕΥΠ και ίσως να μην είναι τυχαίο ότι έγινε τόσο βιαστικά η αλλαγή της ολομέλειας στην ΑΔΑΕ. Με μία πλειοψηφία 3/5 η οποία πολύ πιθανώς να μην είναι καν νόμιμη, με τη συνεργασία μόνο του κύριου Μητσοτάκη με τον κύριο Βελόπουλο, δηλαδή με την Ακροδεξιά. Το Σύνταγμά μας δεν έχει φτιαχτεί για να δουλεύει έτσι. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας μάς αφορά όλους μας. Γιατί αν δε λάμψει η αλήθεια σ’ αυτό το ζήτημα πολλοί νέοι δεν θα θέλουν πλέον να ασχοληθούν με την πολιτική, γιατί όλοι θα χάσουν την ελπίδα για την ενασχόληση με τα κοινά. Και η ποιότητα της Δημοκρατίας θα απογοητεύσει τον Έλληνα πολίτη. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Και σ’ αυτό το πλαίσιο μίλησα με τον κύριο Ανδρουλάκη με τον οποίο μεταξύ άλλων συζητήσαμε για το θέμα των υποκλοπών. Προφανώς κι ο ίδιος είναι θύμα αυτής της κατάστασής. Από μεριάς μας θα καταβάλουμε κάθε θεσμική και πολιτική προσπάθεια για να μπορέσουν οι ανεξάρτητες αρχές να είναι ανεξάρτητες λειτουργικά και οικονομικά. Να μη βασίζονται πλέον οικονομικά στην εκάστοτε κυβέρνηση για τη στελέχωση τους. Γιατί είναι υποστελεχωμένες.

Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση η οποία είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%. Αφορά όλες τις Ελληνίδες όλους τους Έλληνες. Από εμάς εδώ στη Βουλή μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε μια τέτοια αλαζονεία -με την εκλογή που πέρασε- να μπλοκάρει το φως που δικαιούται ο Έλληνας πολίτης μπροστά σε αυτήν την υπόθεση που προσβάλλει την κοινή λογική, την κοινή νοημοσύνη και τους πολύ γενναίους λειτουργούς σε αυτές τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/151635/St.-Kasselakhs:-Tha-kataballoyme-kathe-thesmikh-prospatheia-gia-na-lampsei-to-fws-sthn-ypothesh-twn-ypoklopwn.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων