Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Παππάς: Η διαδικασία της διεύρυνσης συνεχίζεται.

Συνέντευξη στο Center TV Καβάλας και τον δημοσιογράφο Νίκο Σπιτσέρη.

Έχουμε κάνει πάρα πολύ σημαντικά βήματα, όμως ο πήχης παραμένει ψηλά. Θέλουμε και ποσοτικά να αναπτυχθούμε αλλά και ποιοτικά βήματα να κάνουμε. Θέλουμε να αντιστοιχίσουμε την κοινωνική μας ακτινοβολία στην οργανωμένη μας βάση και ταυτόχρονα να αποκτήσουμε διείσδυση στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα συνδικάτα, στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, στη νεολαία.
► Όταν ανοίξει η κάλπη, δημιουργηθεί η νέα βουλή και αποτυπωθεί η βούληση του λαού, κάθε κόμμα θα έρθει προ των ευθυνών και των δυνατοτήτων του. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία της επόμενης κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα εφαρμόσει πολιτικές όπως: η αύξηση του κατώτατου μισθού, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, η μεγάλη δημόσια παρέμβαση στον κλάδο της ενέργειας, η αλλαγή του πτωχευτικού δικαίου, κ.ά.
► Διπλό το πρόβλημα που δημιουργεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. στη χώρα. Αφενός ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας ιδεοληπτικός νεοφιλελεύθερος που εφαρμόζει πολιτικές, οι οποίες διαλύουν την κοινωνία. Αφετέρου, υπάρχει ένα διεθνές περιβάλλον που παροτρύνει προοδευτικές πολιτικές, τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν βλέπει να εφαρμόζονται, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι δέσμιος πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων.
► Η τοποθέτηση του μέλους του τάγματος του Αζόφ στο κοινοβούλιο ήταν μια στιγμή προσβλητική για την ελληνική Δημοκρατία και την ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης. Κάποιοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και να πληρώσουν βαρύ πολιτικό τίμημα για το ολίσθημα, το όνειδος, το τεράστιο ηθικό και πολιτικό ατόπημα.
► Αν η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε αποχωρήσει σύσσωμη από τη συνεδρίαση, κάποιοι θα έβρισκαν ευκαιρία να συζητούν αυτή την επιλογή και όχι όσα έγιναν. Με την πολιτική μας διαμαρτυρία, την απαίτηση εξηγήσεων από τον κ. Τασούλα και την απόδοση ευθυνών στον κ. Μητσοτάκη, όλοι συζητούν πως και γιατί συνέβη αυτό.

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων