Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νίκος Παππάς: Ο Σαμαράς έβαλε το «πέδιλο» της ακροδεξιάς αφήγησης των πραγμάτων – Σε νέα πολιτική συνθήκη ο Μητσοτάκη

Συνέντευξη του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, «Στο Κόκκινο»

16/2/2024

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν η πιο συμπαγής ομάδα από όσες υπερψήφισαν το νομοσχέδιο. Εχθές αναδείχθηκαν και θεμελιακά προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ και ο τεράστιος αριθμός όσων απείχαν ή καταψήφισαν από τη Ν.Δ. Πενήντα βουλευτές δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα. Και δεν είναι δευτερεύον και υπό το βάρος της πάρα πολύ συμπαγούς τοποθέτησης του Σαμαρά, ο οποίος δεν τοποθετήθηκε μόνο για το νομοσχέδιο, έβαλε και το “πέδιλο”, κατά την οικοδομική έννοια, της ακροδεξιάς αφήγησης των πραγμάτων. Είχαμε μία πάρα πολύ ισχυρή στρατηγική διαφοροποίηση», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας Στο Κόκκινο και τους δημοσιογράφους Γιώργο Τραπεζιώτη και Χρήστο Ξανθάκη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι «το “αν θέλετε πηγαίνετε για καφέ” του Μητσοτάκη, μας βάζει σε μία νέα πολιτική συνθήκη. Αυτό αξιοποίησε ο Σαμαράς και του είπε ότι “θα πηγαίνουμε για καφέ όποτε κρίνουμε”». Για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Αναδεικνύεται, λοιπόν, ότι ο συνασπισμός εξουσίας και η σύνθεση των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μητσοτάκη όχι μόνο εκθέτει τη χώρα διεθνώς και την κάνει ρεζίλι σε σχέση με την καταπάτηση του κράτους δικαίου αλλά και δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διάρκεια των σοβαρών αυτονόητων φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων». Αυτό, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον ζητήματα στη Ν.Δ. αν προκύψει και ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το κόμμα.

Σε ό,τι αφορά στη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων είπε ότι «είναι μια πολύ σοβαρή συζήτηση, που αφορά τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις και πρέπει να γίνει οργανωμένα. Εμείς, ως η μεγαλύτερη δύναμη του χώρου, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε την πρώτη ευθύνη». Ενώ, σε άλλο σημείο, τόνισε ότι «μια τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ ή ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ή προκρίνοντας αποχωρήσεις, διασπάσεις και εκδικητικές τακτικές».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει προγραμματικές θέσεις, επεξεργασμένες, ανανεωμένες, επικαιροποιημένες. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε πολύ συστηματικά για να συγκροτήσουμε την εικόνα της πολιτικής ισχύος, που θα κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι το 41% μπορούμε να το γκρεμίσουμε στις ευρωεκλογές. Πρέπει να δώσουμε μάχη για να καταλάβει ο κόσμος ότι μπορούμε να ξηλώσουμε το πουλόβερ. Το έχουμε ξεκινήσει και με τα περιφερειακά μας συνέδρια, το συνέδριό μας, την καμπάνια για την ακρίβεια και τη στέγη. Και πρέπει να δούμε τις συμμαχίες με τις όμορες δυνάμεις».

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155245/N.-Pappas:-O-Samaras-ebale-to-%E2%80%9Cpedilo%E2%80%9D-ths-akrodeksias-afhghshs-twn-pragmatwn-%E2%80%93-Se-nea-politikh-synthhkh-o-Mhtsotakh.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων