Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Νίκος Παππάς / H κυβέρνηση Μητσοτάκη, ασκεί εξωτερική πολιτική… Φρειδερίκης. Αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως προκεχωρημένο φυλάκιο

«Υπάρχει σαφής τάση αποϊδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη. Οι υποδομές περνάνε στον κρατικό έλεγχο»

«Είναι απολύτως προφανές γιατί έχει πιάσει πάτο στην ενημέρωση η δημόσια τηλεόραση, ενώ είχε ανταποκριτή στη Μόσχα, επέλεξε να μην του ανανεώσει την σύμβαση και να βγαίνει με ανταποκρίσεις από την Κυψέλη», δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο βουλευτής Νότιου Τομέα Αθήνας και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νίκος Παππάς.

«Είναι σοβαρές οι ευθύνες – και του Μαξίμου και της διοίκησης – και θα πρέπει να υπάρξουν όχι απλώς εξηγήσεις, αλλά και οι αρμόζουσες παραιτήσεις. Πρόκειται για τεράστια προσβολή προς το ελληνικό κοινό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Παππάς τόνισε πως «στην διπλωματία δεν περιμένει κανείς πως με ένα γεύμα θα επιλυθούν ζητήματα, αλλά μάλλον να μπουν οι όροι, να μπει η ατζέντα για την συνέχιση των συζητήσεων. Εδώ, το ξεχείλωμα της ατζέντας είναι προφανές πως δεν οφελεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Η Τουρκία είναι δύναμη αναθεωρητική, ρητά λέει πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις εκτός διεθνούς δικαίου κι αυτό δεν έγινε αντιληπτό από την ελληνική εξωτερική πολιτική από το 2019 και μετά».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιμετωπίζει την χώρα μας ως προκεχωρημένο φυλάκιο. Αυτή είναι εξωτερική πολιτική Φρειδερίκης. Κινούνται αντίθετα με την εξωτερική πολιτική που ασκήσαμε, μέσω της οποίας η χώρα έμπαινε στην θέση της γέφυρας ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανάμεσα σε ανατολή και δύση. Μια δυτική χώρα που κρατούσε ανοιχτούς διαύλους με όλες τις χώρες της περιοχής. Ήταν η εποχή που η χώρα κρατούσε και το διπλωματικό και το πολιτικό προβάδισμα».

Σχολιάζοντας τις συνέπειες που αφήνει στην κοινωνία το «τσουνάμι» ακρίβειας, το οποίο σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε πως «δεν είναι παροδικό το φαινόμενο της ακρίβειας και πλέον έχει διαψευστεί το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το δεύτερο θέμα που καταρρίφθηκε είναι το επιχείρημα της κυβέρνησης για τους υποτιθέμενους εξωτερικούς καταναγκασμούς. Αυτό είναι ένα ψέμα τεραστίων διαστάσεων. Η ίδια η ΕΕ έχει δώσει εργαλεία οικονομικής πολιτικής για να βγούμε από το αδιέξοδο, η κυβέρνηση όμως επιλέγει να μην τα χρησιμοποιήσει διότι είναι δέσμια συγκεκριμένων συμφερόντων που θησαυρίζουν τον καιρό αυτό και στην πλάτη της παραγωγικής μηχανής της χώρας και στην πλάτη των νοικοκυριών».

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς, «επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως από το 2010 και μετά στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση αποϊδιωτικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας – έχουν καταγραφεί πάνω από 300 αποϊδιωτικοποιήσεις σε επίπεδο περιφερειών, σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης. Υπάρχει μια συστηματική τάση για να περνάνε οι υποδομές ενέργειας σε δημόσιο έλεγχο. Και η Γερμανία είναι η «πρωταθλήτρια» στην τάση αυτή».

 

Πηγή: https://www.avgi.gr/gallery/podcasts/410152_h-kybernisi-mitsotaki-askei-exoteriki-politiki-freiderikis-antimetopizei

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων