Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

«Να μην περιμένουμε άλλο ένα Πάσχα για να αναστηθεί η ελληνική κοινωνία: εκλογές όσο πιο άμεσα γίνεται για να σώσουμε ό,τι σώζεται»

Ραλλία Χρηστίδου στον Flash 99,4 και την εκπομπή “άναψε flash” με τον Βαγγέλη Στολάκη

29/04/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη, στην εκπομπή «Άναψε Flash” του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 99,4, η Ραλλία Χρηστίδου είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα και τη δυστοπία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Στους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ κ. Οικονόμου ότι δήθεν παρερμηνεύθηκε η δήλωσή του για τα χρέη των πολιτών προς τη ΔΕΗ με την έκφραση «δεν είμαστε στην εποχή του τσάμπα» και τη συνακόλουθη δικαιολογία του ότι πλήττεται από «τρολ», απάντησε η βουλεύτρια τονίζοντας ότι ο βουλευτής της ΝΔ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς: ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δε διαθέτει κομματικό στρατό, ενώ υπάρχει και το βίντεο της τοποθέτησης που τον διαψεύδει.

Αυτό ωστόσο στο οποίο θέλησε η βουλεύτρια να επικεντρωθεί ήταν η ουσία, ότι δηλαδή δεν τίθεται πια διάκριση μεταξύ ευάλωτων και μη πολιτών απέναντι στην ακρίβεια: η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί τόσο ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι ευάλωτοι, γεγονός που αναγνωρίζουν και στηλιτεύουν πλέον μέχρι και τα φιλοκυβερνητικά μέσα. Σχολίασε δε την τάση της κυβέρνησης να κάνει αντιπολίτευση … στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ίδια κυβερνά σχεδόν μια 3ετία.  Η ΝΔ δε δικαιούται πια να αντιστρέφει την πραγματικότητα για να κατηγορήσει για το παραμικρό το ΣΥΡΙΖΑ καθώς: οι απίστευτες αυξήσεις που βιώνουν όλοι οι πολίτες έγιναν επί των ημερών της και μόνο.  Η ρήτρα αναπροσαρμογής -που μένει να φανεί πόσο νόμιμη είναι- επιβλήθηκε επί των ημερών της ΝΔ και μόνο. Δε δικαιούται λοιπόν να ανατρέχει σε πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.  Στο ίδιο πλαίσιο, δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση της ΝΔ να τιμά τους θεσμούς μόνο όταν εξυπηρετούν τις δικές της σκοπιμότητες. Επομένως και για τη ρήτρα δικαιούται και είναι αρμόδια να αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Η Ραλλία Χρηστίδου στηλίτευσε το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση από την κυβέρνηση για επιβολή πλαφόν στις ανατιμήσεις παρά το γεγονός ότι η Κομισιόν η ίδια το προτείνει και παρά το γεγονός ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες (λχ Ισπανία) έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία. Η κυβέρνηση της ΝΔ κωλυσιεργεί -όχι τυχαία- περιμένοντας δήθεν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής για να δρομολογήσει το οτιδήποτε, ενώ τα οικονομικά προβλήματα «τρέχουν» και γιγαντώνονται.

Κλείνοντας η βουλεύτρια υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται εκλογές, προκειμένου να μην περιμένει άλλο ένα χρόνο ο ελληνικός λαός για να δει κάποια βελτίωση στην καθημερινότητά του. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ φεύγοντας θα αφήσει μόνο συντρίμμια, και θύμισε ότι η μοναδική κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά που έφυγε και άφησε γεμάτα ταμεία και θετική παρακαταθήκη για τους επόμενους ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων