Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ν. Παππάς – Γ. Γαβρήλος: Η μεσαία τάξη χωρίς ασφάλιση – Ένα εκατομμύριο χαμένες ρυθμίσεις στον ΕΦΚΑ

Κοινή δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του Γιώργου Γαβρήλου, τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή τα στοιχεία της έκθεσης του ΚΕΑΟ

11/3/2024

Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ «πνίγονται» στα χρέη.

Χάνουν την ασφαλιστική τους ικανότητα και την πρόσβαση στη φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ, που δημοσιεύει σήμερα η «Ναυτεμπορική» Τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέρχονται πλέον σε 47,5 δισ. ευρώ.

Οι ασφαλισμένοι, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις (υψηλές) δόσεις τους, έχουν εγκαταλείψει οριστικά ένα εκατομμύριο ρυθμίσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε οφειλές 17,5 δισ. ευρώ.

Η μεσαία τάξη πληρώνει την υλοποίηση του σχεδίου Πισσαρίδη και την εμμονή της Ν.Δ. στην εκκαθάριση της αγοράς, οδηγείται στον Καιάδα του ιδιωτικού χρέους.

Η γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους συνολικά, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα ανατάξει την οικονομία και την κοινωνία. Με διαγραφή μέρους και ρύθμιση του υπολοίπου των χρεών, με εγγύηση – επιδότηση των βιώσιμων επιχειρηματικών και στεγαστικών αναδιαρθρώσεων οφειλών, με προστασία της α’ κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης, της αγροτικής γης, αλλά και των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/156094/.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων