Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ν. Παππάς: Ο κ. Χατζηδάκης πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις

Δήλωση του Νίκου Παππά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τη συνέντευξη Χατζηδάκη στη «Ναυτεμπορική»

1/4/2024

Ο κ. Χατζηδάκης επαίρεται για τη «φιλοεπενδυτική πολιτική» της Ν.Δ.

Επαίρεται, δηλαδή, για:

-Την καταβαράθρωση των επενδύσεων. Η αύξησή τους το 2023 δεν ξεπέρασε το 4% όταν ο στόχος ήταν για 15% αύξηση.

-Επενδύσεις, οι οποίες εξαντλούνται κυρίως στην αγοραπωλησία κόκκινων δανείων και ακινήτων.

-Την αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες, με τη ζημιά του δημοσίου να υπολογίζεται σε πάνω από 40 δισ. ευρώ, αλλά και την πώληση του «Ελευθέριος Βενιζέλος», κ.ά.

-Την αδυναμία εκμετάλλευσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα 11 δισ. ευρώ που έπεσαν στην αγορά ως τώρα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, οι δε ΜμΕ παραμένουν αποκλεισμένες από τη δανειοδότηση.

Το 2023, η χώρα ήταν τελευταία στην Ε.Ε. στις επενδύσεις σε σχέση με το ΑΕΠ.

Ο κ. Χατζηδάκης πρέπει, επιτέλους, να πάψει να πουλά φύκια για… μεταξωτές επενδύσεις. Ούτε σήμερα, πρωταπριλιά, δεν μπορεί να γίνει πιστευτός.

Και το χειρότερο, ούτε σήμερα ούτε αύριο δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία να μπει σε μία νέα πορεία.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/156927/N.-Pappas:-O-k.-CHatzhdakhs-poyla-fykia-gia%E2%80%A6-metakswtes-ependyseis.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων