Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο κόσμος της Αριστεράς μάς έδωσε την ευθύνη που του ζητήσαμε. Και σε αυτή την ευθύνη πρέπει όλοι να ανταποκρινόμαστε

Συνέντευξη του Νίκου Παππά στο Open

👉 Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να πάμε μαζί. Με τις υπαρκτές μας διαφορές, με τις διαφωνίες μας, τις οποίες έχουμε μάθει να ξεπερνάμε, πορευτήκαμε και από το 2019 και μετά. Τώρα έχουμε μία ηγεσία που έχει εκλεγεί από τη βάση, έχοντας λάβει μια πολύ ισχυρή εντολή.
👉 Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εξελέγη εν κενώ. Ήταν η υποψηφιότητα, η οποία εν όψει του β’ γύρου της διαδικασίας εκλογής ηγεσίας, υπερασπίστηκε τα κεκτημένα της διακήρυξής μας, της διεύρυνσης, της ανασυγκρότησης και του μετασχηματισμού. Η άλλη υποψηφιότητα δεν το έκανε αυτό. Και υπήρξε μία καθαρή επιλογή από τα μέλη.
👉 Ούτε ο Κύρκος ούτε ο Φλωράκης δαιμονοποιούσαν την επιχειρηματικότητα. Τι έλεγαν; Ότι και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν και να αποζητούν το κέρδος μέσα στο γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και να μην το κάμπτουν. Το κεφάλαιο είναι μία οικονομική έννοια. Πρόβλημα προκύπτει όταν η τάση του να μεγεθύνεται κάμπτει το κοινωνικό συμφέρον, την ομαλή σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του, τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον.
👉 Έχουμε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι υπερχρεωμένες. Μία προοδευτική κυβέρνηση τι θα κάνει; Θα ρυθμίσει τα χρέη τους και θα τους δώσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Τι κάνει η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη; Τους αποκλείει από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, δεν ρυθμίζει τα χρέη τους, αφήνει την ενεργειακή κρίση να πέσει στα κεφάλια τους και τους κλείνει το μάτι και τους λέει: «Μπορείτε να πατάτε τον εργαζόμενο στον λαιμό αν θέλετε να επιβεβαιώσετε» με 16ωρα, άγραφες υπερωρίες, κ.ά. Εδώ λοιπόν βρίσκεται η διαιρετική τομή. Οι άνθρωποι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων δεν είναι εχθροί του λαού. Είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία σκληρά εργαζόμενοι και αγωνιούν να σταθεί στα πόδια της η επιχείρησή τους.
👉 Εμείς οι βουλευτές έχουμε εκτεθεί στον λαό, έχουμε ζητήσει σταυρό, ο λαός της Αριστεράς μας επέλεξε, ο κόσμος της Αριστεράς μας έδωσε την ευθύνη που του ζητήσαμε. Και σε αυτή την ευθύνη πρέπει όλοι να ανταποκρινόμαστε.
👉 Η μεγάλη πλειοψηφία των αριστερών και προοδευτικών πολιτών που έριξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, για παράδειγμα, θα επιδιώξει την αλλαγή. Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον εκλεκτό του Μητσοτάκη, ο οποίος πάει αγκαζέ με τον Μπέο. Αυτό είναι μακριά από το δημοκρατικό μας αίσθημα.

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων