Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στον FLASH 99,4

Παρατίθενται οι τίτλοι των θεμάτων από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλεύτρια Ραλλία Χρηστίδου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Στολάκη «Άναψε Φλας»:

4/12/2023

Ø Η αισιοδοξία και η ελπίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαφάνηκε με την εκλογή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα αρχή. Ο παραιτηθείς πρόεδρος είχε τονίσει την ανάγκη για βαθιά ανανέωση. Χρειάζεται γείωση και αληθινή επαφή με την κοινωνία και όχι απλώς απεύθυνση, έτσι ώστε να είμαστε πραγματικά η φωνή των πολιτών.

Ø Ο λαός που αξιολογεί και παρακολουθεί τα πάντα, στις εκλογικές αναμετρήσεις του ’19 και του ‘23 μας έδωσε το μήνυμα ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα ως προς την πολιτική ουσία, αλλά και την οργανωσιακή κουλτούρα, για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αποτελεσματικά τα καθήκοντα που μας ανέθεσε και να μας εμπιστευθεί εκ νέου.

Ø Σχετικά με τα εσωκομματικά προβλήματα συνειδητά δεν υπήρξε σχολιασμός για όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει πλήθος εγγραφών νέων μελών που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι διεργασίες για το συνέδριο με τις προσυνεδριακές περιφερειακές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν θα βοηθήσουν στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Ø Όσον αφορά στην τελευταία δημοσκόπηση από το Documento και σε συνδυασμό με το τέλος της εσωστρέφειας υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης βελτίωσης αρκεί να προβληθούν αφενός τα θέματα της ακρίβειας που εξουθενώνουν οικονομικά τους πολίτες και αφετέρου τα θεσμικά όπου η κυβέρνηση της ΝΔ έχει το ρεκόρ παραχώρησης ασυλιών. Έδωσε ασυλία σε τραπεζίτες, σε επιχειρηματίες, στα μέλη της επιτροπής του ΤΧΣ, στα μέλη της επιτροπής για τα Τέμπη κ.ά. με αποκορύφωμα την πρόσφατη στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ.

Ø Για τα θέματα της οικονομίας, πως επιζητούμε την μεγέθυνση του ΑΕΠ και τις επενδύσεις και συζητούμε για επενδυτική βαθμίδα την ίδια στιγμή που κυριαρχεί η διαφθορά και η αδιαφάνεια; Πως θα σπάσουν τα καρτέλ και οι υψηλές πληθωριστικές πιέσεις που ασκούν όταν έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους;

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/152564/Radiofwnikh-synenteyksh-ths-Rallias-CHrhstidoy-ston-FLASH-9941.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων