Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» 105,5

Παρατίθενται οι τίτλοι των θεμάτων από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ραλλία Χρηστίδου στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Τσακίρη «Cont-Act» :

22/12/2023

Την πολιτική δεν την αντιμετωπίζω με τα στερεότυπα. Το δικό μας καθήκον είναι να κάνουμε τη διαφορά και να συμπαρασύρουμε μαζί μας όσους το επιθυμούν σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Δύσκολος ο ρόλος του βουλευτή, έχει υποβαθμιστεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Το κοινοβούλιο είναι η πηγή της λαϊκής κυριαρχίας, δεν γίνεται να παρακάμπτονται οι βουλευτές και να μένουν στην άκρη. Θεωρώ ευλογία και τύχη να έχω τη δυνατότητα να εκπροσωπώ ανθρώπους και να προσπαθώ να λύσω τα προβλήματά τους. Όταν καλούμαι ή αισθάνομαι ότι ένα σύνολο ανθρώπων έχουν ανάγκη και την οποία δεν μπορούν να διεκδικήσουν, τότε θα βγω μπροστά.

·Τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι ένα «έγκλημα» το οποίο φθάνει στην τελείωση του. Έχουν γίνει πολλές απόπειρες πρόσφορες ή μη. Το Σύνταγμά μας είναι ξεκάθαρο δεν επιτρέπει να παρέχεται η ανώτατη εκπαίδευση από μη νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Προφασίζονται το Σύνταγμα, για να περάσουν κάτι το οποίο επί της ουσίας είναι αντισυνταγματικό.

·Για την ακρίβεια είναι φυσικό ότι όσο υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να συγκρουστεί με εκείνους που αισχροκερδούν και διατηρούν τα ολιγοπώλια στην ελληνική οικονομία δεν θα αλλάξει η οικονομία της χώρας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε 41% και ακούγεται ως μόνιμη επωδός της πλειοψηφίας. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έδινε βοηθήματα δύο και τρεις φορές επάνω, τότε ήταν επιδοματική πολιτική, τώρα είναι φιλελεύθερη πολιτική.

·Τα σύμβολα, πολλώ δε μάλλον τα εθνικά σύμβολα, υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους, για να εξαφανίζουν τις διαφορές, τις διχόνοιες. Όταν ένα σύμβολο το βλέπει κάποιος ως προσβολή είναι γιατί έχει μάθει να το χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα, για να κάνει μικροπολιτική, για να κάνει πατριδοκαπηλεία. Όταν ένα σύμβολο μπαίνει πάνω σ’ ένα μαγιό δεν είναι προσβολή;

·Η αριστερά για εμένα αποδεικνύεται από τη ζωή του καθενός. Έχω κρατήσει στην καρδιά μου, αυτό που έλεγε ένας σύντροφος. Η αριστερά είναι σαν το ζεϊμπέκικο δεν έχει συγκεκριμένα βήματα , αλλά είναι τόσο δυνατός χορός που σε γοητεύει για μια ζωή. Μέσα από το Συνέδριο θα ανοίξουν νέοι δρόμοι και πολλοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά μας. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις σε μια κομματική εκδήλωση, μετά από μια δύσκολη φάση, και να βλέπεις γεμάτο το αμφιθέατρο, να βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα. Είναι σπουδαίο πράγμα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/153154/Radiofwnikh-synenteyksh-ths-Rallias-CHrhstidoy-ston-R-S-Sto-Kokkino-1055.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων