Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Αμετανόητα αλαζονική η κυβέρνηση έχει σαν μοναδικό άλλοθι το εκλογικό αποτέλεσμα για να καλύπτει κάθε «σκάνδαλο»

H Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου του υπουργείου εσωτερικών για το «Νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους και λοιπές διατάξεις», κατά τη δευτερολογία της στην Ολομέλεια, τόνισε ότι:

2/11/2023

Το νομοσχέδιο δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε την ισότητα, ούτε τη διαφάνεια, ούτε την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και λογοδοσία. Αντιστρατεύεται κάθε έννοια ορθολογικής αξιολόγησης των αυξημένων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των δεξιοτήτων και των γνώσεων. Πώς μπορεί να απευθυνθεί και να προσελκύσει έναν νέο άνθρωπο που μοχθεί να εξελιχθεί και να στηριχθεί στα προσόντα για τα οποία δαπάνησε χρόνο και πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας.

Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη της, τις εκπεφρασμένες θέσεις και ενστάσεις των φορέων που κλήθηκαν προς ακρόαση (απόφοιτοι ΕΣΔΔΑ, ΑΔΕΔΥ, ΔΕΕ κά). Δεν έλαβε υπόψη τις επισημάνσεις της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής. Αυτοαναιρείται και αυτοακυρώνεται φέρνοντας προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο, που καταργεί τον ν. 4735/2020 που η ίδια ψήφισε και ποτέ δεν εφάρμοσε. Εκχωρεί, δε διακοσμητικό και εποπτικό ρόλο στον ΑΣΕΠ, τον οποίο όμως διαρκώς επικαλείται για να προσδώσει τον αναγκαίο μανδύα διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να ενημερώσει ότι θ’ αυξηθούν οι μισθοί των διοικητών στα νοσοκομεία, θα εξισωθούν μ’ εκείνους των γενικών γραμματέων. Να υποσχεθεί και πάλι μισθολογικές αυξήσεις στα «γαλάζια παιδιά». Γιατί από όλη την διαδικασία δεν έχουμε καμία αμφιβολία για το ποιοι πρόκειται να καταλάβουν και πάλι τις συγκεκριμένες θέσεις.

Η κυβέρνηση μιλάει για εκσυγχρονισμό και την ίδια στιγμή επιμένει στον πιο βαθύ και αδιάλλακτο κομματισμό, να επιστρέφει στις πρακτικές του κράτους – λάφυρο σε μικροπολιτικές και μικροκομματικές βλέψεις. Αμετανόητα αλαζονική έχει σαν μοναδικό άλλοθι το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να συγκαλύπτει όπως φαίνεται κάθε είδους «σκάνδαλο» της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η κυβέρνηση δεν επιδιώκει ούτε τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, ούτε την αποκομματικοποίησή της. Το εν λόγω νομοσχέδιο διαθέτει τα πιο έντονα και απεχθή χαρακτηριστικά πολιτικής εκμετάλλευσης. Επεκτείνει την επιρροή του πρωθυπουργικού κύκλου σε όλους τους δημόσιους φορείς, επεκτείνει τον συγκεντρωτισμό του επιτελικού κράτους σε φορείς με διοικητική, οικονομική και πολιτική σπουδαιότητα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/151465/Rallia-CHrhstidoy:-Ametanohta-alazonikh-h-kybernhsh-echei-san-monadiko-allothi-to-eklogiko-apotelesma-gia-na-kalyptei-kathe-skandalo.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων