Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το μαζικό κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε  από κοινού με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, βουλευτή Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ,  ερώτηση προς τον υπουργό εθνικής άμυνας για το ανησυχητικό φαινόμενο παραιτήσεων  στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού.

Αθήνα, 20 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το μαζικό κύμα παραιτήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Με τα σημερινά δεδομένα έως και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2023 ο αριθμός των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ανέρχεται σε 134, αριθμός ικανός να στελεχώσει μια μεγάλη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού(Φ/Γ).  Οι παραιτήσεις αφορούν στελέχη όλων των βαθμίδων και συνδέονται και με το γεγονός της πτώσης των βάσεων της ιστορικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και του μειωμένου ενδιαφέροντος των νέων να εισαχθούν και να σταδιοδρομήσουν στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο δημοσίως όσο και σε συναντήσεις με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έχουν εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες τους αλλά και την δυσφορία τους για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και τις χαμηλές μισθολογικές απολαβές χωρίς να τυγχάνουν της απαραίτητης αναγνώρισης από την Πολιτεία. Στο άμεσο μέλλον η χώρα θα παραλάβει νέες μονάδες για να εξοπλίσει το Πολεμικό Ναυτικό αδυνατώντας να τις στελεχώσει, ενώ η Πολιτεία θα εκλαμβάνει  τις αποχωρήσεις ως σύνηθες φαινόμενο.

 

Για τους λόγους αυτούς ο υπουργός εθνικής άμυνας καλείται ν’ απαντήσει κατά πόσο μπορεί το Πολεμικό Ναυτικό ν’ αντέξει τη συνεχή διαρροή στελεχών και για ποιο λόγο δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαιτούμενες ενέργειες για την αναχαίτιση του φαινομένου. Ακόμη, για το αν πρόκειται να δοθούν οικονομικά κίνητρα καθώς και να επιλυθούν τα υπάρχοντα προβλήματα σταδιοδρομικής εξέλιξης των στελεχών του ΠΝ. Επίσης, για τη μέριμνα επίλυσης  των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν  τόσο τα ίδια τα στελέχη όσο και τα μέλη των οικογενειών τους (στεγαστικό ζήτημα, δυσκολία πρόσβασης σε δομές υγείας, διαδικασίες μεταθέσεων, συνυπηρέτηση συζύγων, βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ.). Τέλος, να καταθέσει τον προγραμματισμό για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των στελεχών αποφοίτων των παραγωγικών σχολών που λόγω της μνημονιακής δέσμευσης, μειώθηκε κατά 30% σε σύγκριση με τον αριθμό εισακτέων του 2012.

Την ερώτηση συνυπογράφουν συνολικά δεκατρείς βουλευτές.

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων