Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου: Είναι ύψιστη τιμή η δυνατότητα να εκπροσωπείς τους πολίτες και καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων

Ραδιοφωνική συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στον FLASH 99,4

25/1/2024

Παρατίθενται οι τίτλοι των θεμάτων από τη συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλεύτρια Ραλλία Χρηστίδου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Βαγγέλη Στολάκη «Άναψε Φλας» :

Για την επιστολική ψήφο βρεθήκαμε να συζητάμε τις εκπρόθεσμες τροπολογίες της κυβέρνησης, που επέλεξε να αιφνιδιάσει το κοινοβούλιο, αντί τις εμπρόθεσμες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα χωρίς να έχει γίνει καμία διαβούλευση. Ο ορισμός της κακής νομοθέτησης.

Η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές είναι συνέπεια της αλαζονείας της, που απορρέει από το 41%, θεωρώντας πως μπορούν a priori να κάνουν ό,τι θέλουν.

Το ζητούμενο δεν είναι εάν πήρε η κυβέρνηση το μήνυμα, αφού δε βρέθηκε η ευρεία πλειοψηφία που την απαίτησε χωρίς διάλογο, αλλά να καταλάβει η κοινωνία πως δεν κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και προέχουν οι ανάγκες της.

Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποτελεί ζήτημα αρχής για εμάς. Το δικαίωμα σύναψης γάμου ανεξαρτήτως φύλου είναι κάτι πολύ απλό αλλά ουσιαστικό. Συζητάμε για ένα θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων να συνάψουν μια δικαιοπραξία χωρίς διακρίσεις.

Δεν εννοείται οι πλειοψηφικές ομάδες να αποφασίζουν για τα δικαιώματα των μειοψηφικών ομάδων. Είναι κόντρα στη φύση της έννοιας του δικαιώματος που η έννομη τάξη παραχωρεί εξουσία στο άτομο.

Για τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας επί του σχεδίου νόμου η στάση της αποχής δεν τιμά εκλεγμένους αντιπροσώπους από τον ελληνικό λαό. Είναι ύψιστη τιμή η δυνατότητα να εκπροσωπείς τους πολίτες και καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Σχετικά με την Εκκλησία επί του θέματος θα ήταν επιθυμητό να σπάσει τα δικά της δεσμά και να αγκαλιάσει το ποίμνιό της με όση αγάπη διαθέτει.

Το τριήμερο εργασίας στις Σπέτσες, αποδείχθηκε εξαιρετικά εποικοδομητικό και θα πρέπει όταν μας δίνονται τέτοιες ευκαιρίες να δείχνουμε εμπιστοσύνη, που είναι καθοριστική για την παραγωγή πολιτικής, προκείμενου να υπηρετήσουμε τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Προσδοκίες για το επερχόμενο συνέδριο είναι να καταστεί απολύτως σαφές πως έχουμε αλλάξει σελίδα, είμαστε ενωμένοι, προχωράμε μπροστά και το μόνο που προσδοκούμε είναι να βρούμε λύσεις για την κοινωνία.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/153917/R.-CHrhstidoy:-Einai-ypsisth-timh-h-dynatothta-na-ekproswpeis-toys-polites-kai-kaloymaste-na-stathoyme-sto-ypsos-twn-peristasewn.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων