Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ενδυνάμωση και εξυγίανση προς όφελος της κοινωνίας και όχι να οδηγηθεί σε μαρασμό και διάλυση

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη σημερινή της τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό.

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο προέδρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έναν μέσα στη Βουλή  και έναν έξω στον δρόμο, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στην αλήθεια, δίπλα στο φως.

Μεταξύ άλλων τόνισε : «Όσο θεωρεί ο κ. Πρωθυπουργός, o οποίος εκπροσωπεί την εξουσία με την ευρεία έννοια, ότι τα προβλήματα των πολιτών, οι αγωνίες, η φωνή τους είναι πολιτικό κενό,  όσο θεωρεί ο ίδιος ότι δια παραλείψεως και εξ αμελείας είναι δικαιολογημένο να πνίγει, να καίει, να σπρώχνει από τα καράβια και μετά να τους αποζημιώνει με το αποζημιωτικό σύστημα, που αποδίδει κιόλας, έτσι, όπως ομολόγησε ο κ. Βορίδης», ο οποίος δήθεν δε θυμόταν το όνομα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, «τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται από την κατανόηση της πραγματικότητας της κοινωνίας. Εμείς αυτό το πολιτικό ήθος δεν πρόκειται να το υπηρετήσουμε».

Απευθυνόμενη στον υπουργό κ. Λιβάνιο έθεσε το ερώτημα περί αποδοχής ή μη της συμπεριφοράς του δημάρχου Βόλου, ο οποίος καταβρέχει με μάνικες και χαστουκίζει πολίτες και μιλάει για λουλούδες, φλώρους και άλλα τέτοια απαράδεκτα

Για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο η Ραλλία Χρηστίδου ανέφερε ότι γίνονται οριζόντιες συγχωνεύσεις, συνενώσεις και κατάργηση εκατοντάδων ΝΠΔΔ, επιχειρήσεων και επιτροπών.  Παραχωρούνται υπερεξουσίες σε δημάρχους και περιφερειάρχες. Υποβαθμίζεται και απαξιώνεται η αντιπολίτευση σ’ ένα καθαρά «δημαρχοκεντρικής» σύλληψης μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Υπονομεύεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των ΟΤΑ. Με τρόπο ανορθολογικό, πρόχειρο και χωρίς καμία διάκριση, χωρίς απόφαση των ίδιων των δήμων, χωρίς αξιολόγηση δράσεων, χωρίς κριτήρια αποτελεσματικότητας και θέτοντας χρονοδιαγράμματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υλοποιηθούν καταργούνται εκατοντάδες ΝΠΔΔ.  Στρεβλώνεται πλήρως η φυσιογνωμία των δήμων, υποβαθμίζεται η κοινωνική τους δράση, απαξιώνονται και ουσιαστικά καταργούνται οι εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρόβλημα με τα καταφύγια ζώων των φιλοζωικών σωματείων είναι έντονο και έχει επιταθεί μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες.  Η  νομιμοποίηση των καταφυγίων δεν λύνεται με παρατάσεις. Η επανένταξη των χιλιάδων ζώων που λόγω μακροχρόνιου εγκλεισμού, ή προβλημάτων υγείας είναι αδύνατη και το νομοσχέδιο δεν λαμβάνει καμία σχετική μέριμνα.

Εν τέλει, όπως επισήμανε, η Ραλλία Χρηστίδου η κυβέρνηση επιλέγει να αποδιαρθρώσει πλήρως τους δήμους με «άνωθεν» αυθαίρετες αποφάσεις ενώ η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ενδυνάμωση και εξυγίανση προς όφελος της κοινωνίας και όχι να οδηγηθεί σε μαρασμό και διάλυση.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παρατίθεται ο σύνδεσμος με το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=aiXIlrvmlSQ&t=304s&ab_channel=RalliaChristidou

Ραλλία Χρηστίδου

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας

r.christidou@parliament.gr

raliachristidou@gmail.com

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων