Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Η υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει».

Ομιλία της Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου Αν. Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ:  «Η υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει».

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  κατά την ομιλία της στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον «διορισμό στη θέση του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καθώς και δεκατριών (13) τακτικών και δεκατριών (13) αναπληρωματικών μελών για διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

👉🏻Με βάση το άρθρο 101 του Συντάγματος κατοχυρώνεται η προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Ανεξάρτητων Αρχών.  Οι ανεξάρτητες αρχές διαθέτουν ευρείες αποφασιστικές, κανονιστικές, ρυθμιστικές και κυρωτικές αρμοδιότητες και έχουν ως αντικείμενο τη ρύθμιση ζωτικών και ευαίσθητων τομέων της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.  Εκτιμά  πως υπηρετούνται σήμερα οι σκοποί του άρθρου 101; Θεωρεί πως υπάρχει λειτουργική ανεξαρτησία;

👉🏻Όλοι οι οργανισμοί, όπως και οι ανεξάρτητες αρχές διαθέτουν θεμελιώδεις ικανότητες οι οποίες αποτελούν τον πυρήνα κάθε οργανισμού.  Αυτές οι θεμελιώδεις ικανότητες αν δεν εξελίσσονται και δεν γίνονται αντικείμενο επένδυσης είναι δυνατόν να μετατραπούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε θεμελιώδη μειονεκτήματα.

👉🏻Ποιες θεωρεί η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ότι είναι οι θεμελιώδεις ικανότητες και ο πυρήνας των δράσεων που έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια;

👉🏻Η πάλαι ποτέ μεγάλη συντηρητική παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή ακολουθεί την πάγια τακτική της ακροδεξιάς συνιστώσας που έχει στο κόμμα της.  Προσπαθεί μονίμως να διαστρεβλώνει και να στρεψοδικεί επιμένοντας σε ένα φανταστικό αφήγημα ερμηνείας των απόψεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

👉🏻Δεν απευθύναμε καμία μομφή ούτε επιφύλαξη ως προς τα πρόσωπα τα οποία καλούνται να υπηρετήσουν σε αυτές τις θέσεις.  Εξαίρουμε τα βιογραφικά και την πορεία τους και ελπίζουμε να ανταποκριθούν στο καθήκον τους, δεδομένης της ηγεσίας που έχουν.

👉🏻 Η υποβάθμιση του κοινοβουλευτισμού και των βουλευτών πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.  Είναι τόσο λίγη η κυβέρνηση; Η επιφύλαξη μας είναι απέναντι στην πολιτική ηγεσία και στον τρόπο που λειτουργεί την Αρχή τα τελευταία 5 χρόνια.

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)