Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Καθήκον μας το μήνυμα των πολιτών να είναι εκκωφαντικό σε εσάς και πανηγυρικό για τον ελληνικό λαό»

Ομιλία της Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου Αναπληρώτρια Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ:  «Καθήκον μας το μήνυμα των πολιτών να είναι εκκωφαντικό σε εσάς και πανηγυρικό για τον ελληνικό λαό»

 Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για το ενέχυρο και σύσταση Ενιαίου Ηλεκτρονικού Μητρώου Ενεχύρων επί κινητών, απαιτήσεων και άλλων δικαιωμάτων και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

👉🏻Το παρόν νομοσχέδιο είναι νομοτεχνικά απολύτως εσφαλμένο, αποτελούμενο από εμβαλωματικές διατάξεις, συσκοτίζοντας τον αστικό κώδικα και τον εταιρικό νόμο, με συνέπεια να δημιουργεί συγχύσεις και παραλείψεις.

👉🏻Προκύπτουν σοβαρά ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, όλες οι συμβάσεις ενεχύρου θα καταχωρούνται σε αυτό το ειδικό μητρώο που δημιουργείται και θα μπορούν όλοι να κάνουν έρευνα για να δουν τι έχει βάλει ο καθένας μας ενέχυρο καταργώντας στην πράξη το απόρρητο.

👉🏻Τι μας λέει η κυβέρνηση; Θα παραβλέψουμε τις δικαστικές διαδικασίες προσφέροντας στα funds και τις τράπεζες ένα δώρο εξ’ουρανού, να προχωρούν σε fast truck κατασχέσεις ληξιπρόθεσμων ενεχύρων δίνοντας μόνο δέκα ημέρες στον δανειολήπτη.

👉🏻Το μητρώο ενεχύρων έπρεπε να υλοποιηθεί από το ΓΕΜΗ κι όχι από το Ελληνικό Κτηματολόγιο, το οποίο δεν μας δίνει εχέγγυα ορθής λειτουργίας και εκτέλεσης του έργου.

👉🏻Η συζήτηση σχετικά με τη διατύπωση γνώμης για τις προαγωγές Προέδρων ανωτάτων δικαστηρίων οφείλει να ανοίξει κατά την εκκίνηση του διαλόγου για την Συνταγματική αναθεώρηση.  Ακόμα και αν δεχόμασταν την πρόταση αυτή, γιατί αφήνουν εκτός τους δικηγόρους για μία ακόμα φορά;

👉🏻Το νομοσχέδιο αυτό δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για κινδύνους καταχρηστικής πρακτικής από funds και Τράπεζες, δεν παρέχει καμία προστασία στους πολίτες.  Το μήνυμα των εκλογών φαίνεται πως δεν έφτασε στα αυτιά σας, καθήκον μας το μήνυμα των πολιτών να είναι εκκωφαντικό σε εσάς και πανηγυρικό για τον ελληνικό λαό.

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)