Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Να είστε σίγουροι πως η αλαζονεία του 41% δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

28/2/2024

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Το εθνικό σιωπητήριο που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στην αντιπολίτευση δεν θα το καταφέρει. Υποδείξεις και νουθεσίες από μια κυβερνητική πλειοψηφία που προσπαθεί να συγκαλύψει ένα έγκλημα και να μπαζώσει την αλήθεια όπως μπάζωσε και τον τόπο του εγκλήματος δεν δεχόμαστε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως η ΚΕΔ μπορεί να παραχωρήσει όποιες παραλίες θέλει χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δήμου με αποτέλεσμα να γεμίσουν όλες οι παραλίες με επιχειρήσεις εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Η Σύμβαση της Βαρκελώνης για την Προστασία της Μεσογείου προβλέπει ζώνη στην οποία δεν επιτρέπεται η δόμηση. Πώς γίνεται να έχουμε υποχρέωση τουλάχιστον 100 μέτρα και η κυβέρνηση να καταργεί ακόμη και τα περιορισμένα 30 μέτρα που υπήρχαν μέχρι σήμερα;

Καμία παραλία που ανήκει στην περιοχή NATURA δεν πρέπει να εκμισθώνεται, προκειμένου να διασφαλίζεται ο προορισμός, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία ως τόπος προστασίας και ως κοινόχρηστο αγαθό.

Σχετικά με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η διάταξη αυτή στρέφεται ενάντια στο ενωσιακό δίκαιο. Επίσης, αποσιωπάται το γεγονός ότι η θαλάσσια ζώνη επεκτείνεται εντός του χαρακτηρισμένου ως δικτύου NATURA 2000.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τα Δωδεκάνησα, η κυβέρνηση μεταφέρει κτηματική ιδιοκτησία, από κοινόχρηστη σε ιδιωτική περιουσία μέσω ΤΑΙΠΕΔ, η οποία θα πωλείται κατά το δοκούν.

Όσο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δημόσια συζήτηση και την κοινοβουλευτική λειτουργία με την αλαζονεία του 41%, τόσο θα βρίσκεται στον δρόμο η κοινωνία, οι αγρότες, οι φοιτητές, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, τα θύματα των ενεργειών και των παραλείψεων της. Να είστε σίγουροι, πως η αλαζονεία του 41% δεν θα κρατήσει πολύ ακόμα.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155658/R.-CHrhstidoy:-Na-eiste-sigoyroi-pws-h-alazoneia-toy-41-den-tha-krathsei-gia-poly-akoma.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων