Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου: Οι ενέργειες του καθενός θα πρέπει να καθορίζονται από το συλλογικό καλό – βίντεο

Παρατίθενται οι τίτλοι των θεμάτων από τη σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη της Ραλλίας Χρηστίδου στο One Channel στην εκπομπή One Magazine της δημοσιογράφου Μάιρας Μπάρμπα:

17/10/2023

Για τα θέματα της διαφάνειας είναι γεγονός πως οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά στην καθημερινότητά τους εξαιτίας της έλλειψης «καθαρότητας» σε πολλούς τομείς και για αυτό απαιτείται σκληρή δουλειά, προκειμένου να δοθούν λύσεις. Η κυβέρνηση μας συνηθίσει να έχει φιλόδοξα σχέδια ως προς το θέμα, αλλά δυστυχώς για την κοινωνία δεν καταφέρνει να πιάνει τους στόχους σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φιλόδοξου σχεδίου είναι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία εξαντλεί μεγάλο μέρος της προσπάθειας της στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Τα προβλήματα των πολιτών σε σύνδεση με τη δικαιοσύνη και την κακοδιοίκηση είναι πολύ μεγαλύτερα. Ο έλεγχος των απευθείας αναθέσεων ανά τομείς αποτελεί προτεραιότητα.

Το μεγάλο στοίχημα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αποκτήσει πάλι πραγματική επαφή με την κοινωνία. Είναι αναγκαίο να θυμηθούμε για ποιο λόγο εμπλεκόμαστε με τα κοινά και αυτός είναι για να προσφέρουμε. Εάν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες, τότε δε μπορούμε να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες πολιτικές για να τους ανακουφίσουμε.

Εάν ο στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβερνησιμότητα, τότε θα πρέπει να μην κοιτάμε την κοινωνία αφ’ υψηλού και να γίνουμε μέρος της, αφουγκραζόμενοι τα προβλήματά της και δίνοντας λύσεις. Η σύγχρονη Αριστερά δεν μπορεί να αμφισβητεί την πραγματικότητα του κόσμου έτσι όπως εκείνος τη βιώνει. Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που θέλουμε να τη βοηθήσουμε.

Τα εσωκομματικά ζητήματα έχουν διογκωθεί από τον δημοσιογραφικό κόσμο και δεν υπάρχει το κλίμα που περιγράφεται. Στη Βουλή υπάρχει συνεργασία, γίνεται συλλογική δουλειά και έχουν μπει κανόνες που μας βοηθούν όλους να γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι. Το κόμμα έχει θέσεις και ο νέος Πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει «πατήσει» σ’ αυτές. Δεν έχει πει κάτι που δεν είναι μέσα στη διακήρυξη ή στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλοιώνει την ανθρωποκεντρική του προσέγγιση.

Δε μπορούν να θεωρηθούν εκ των προτέρων δεδομένες οι αποχωρήσεις στελεχών. Ποιος εξυπηρετείται με την αποχώρηση από ένα σχήμα που έχουν δοθεί μάχες και αγώνες; Εάν κάποιος θεωρεί ότι αποχωρώντας εξυπηρετεί το συλλογικό καλό ή το δικό του καλό ασφαλώς και είναι ελεύθερος να το πράξει.

Είναι πολύ σημαντικό για έναν άνθρωπο να εξελίσσεται για να μπορεί να βελτιώνεται και να μην επαναλαμβάνει τυχόν λάθη που έχει κάνει. Μια δουλειά που σαν χώρος δεν την έχουμε κάνει ιδιαίτερα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην πολιτική να μπορείς να αυτοαξιολογηθείς. Όμως το ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη φάνηκε και στα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/150820/R.-CHrhstidoy:-Oi-energeies-toy-kathenos-tha-prepei-na-kathorizontai-apo-to-syllogiko-kalo—binteo1.html

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων