Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία ανεξαρτήτως φύλου είναι προϋπόθεση συμπερίληψης και ισότητας – Η αγάπη είναι άνευ όρων και ανυπόκριτη

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

14/2/2024

Μετά από χρόνιες καθυστερήσεις, έρχεται προς ψήφιση ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία για τα ζευγάρια ανεξαρτήτως φύλου. Έστω και με αυτό το ελλιπές νομοσχέδιο η Πολιτεία κάνει ένα βήμα μπροστά καλλιεργώντας συνθήκες συμπερίληψης και ισότητας.
H μεταρρύθμιση δεν έρχεται να επιλύσει ζητήματα που θα προκύψουν στο μέλλον, αλλά διευθετεί ένα νομικό κενό στο παρόν, που υφίστανται οικογένειες συμπολιτών μας, που έχουμε υποβάλει σε καθεστώς αορατότητας.
Για εμάς, για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, το ζήτημα αυτό είναι ταυτοτικό. Αποτελεί σάρκα από την σάρκα μας. Η πολιτική μας παρουσία αποτελεί την συνεπέστερη στάση πολιτικού κόμματος στην εδραίωση της ισότητας ανεξαρτήτως φύλου.
Γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες εκτός αλλά δυστυχώς και εντός κοινοβουλίου σκοταδιστικών, ρατσιστικών, αντιεπιστημονικών και ανορθολογικών λόγων που προσβάλλουν βάναυσα και ευθεία την ανθρώπινη υπόσταση.
Η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το​ παρόν νομοσχέδιο για να χτίσει ένα δήθεν μεταρρυθμιστικό προφίλ και να εξαγνιστεί από την θεσμική διολίσθηση που έχετε διαπράξει στο κράτος Δικαίου.
Αποτελεί κατάφωρη και παράλογη αδικία να αναγνωρίζεται το δικαίωμα παρένθετης κύησης ανεξαρτήτως φύλου για τα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά με αυτόν τον τρόπο στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα.
Η αγνή πίστη πρέπει να ενώνει, να ανοίγει δρόμους. Να προφυλάσσει, να μην κρίνει, να δείχνει ανοχή, να συμπεριλαμβάνει όλους και να μην κάνει διακρίσεις. Να προάγει την αγάπη άνευ όρων. Την ανυπόκριτη αγάπη.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/155175/R.-CHrhstidoy:-O-politikos-gamos-kai-h-teknothesia-aneksarthtws-fyloy-einai-pro%CF%8Bpothesh-symperilhpshs-kai-isothtas—H-agaph-einai-aney-orwn-kai-anypokrith.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων