Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και «αποκλεισμός» μαθητών του Ειδικού – Γυμνασίου Λυκείου στην Ηλιούπολη από την εκπαιδευτική διαδικασία

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β’ 3 Νοτίου Τομέα Αθηνών  ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  με πρωτοβουλία της κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών & Μεταφορών με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού  και τον «αποκλεισμό» μαθητών  του Ειδικού – Γυμνασίου Λυκείου στην Ηλιούπολη από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού  και «αποκλεισμός» μαθητών  του Ειδικού – Γυμνασίου Λυκείου στην Ηλιούπολη από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με πρωτόγνωρα κενά σε εκπαιδευτικό ή υποστηρικτικό προσωπικό για το Ειδικό  Γυμνάσιο – Λύκειο στην Ηλιούπολη. Μέχρι σήμερα παραμένουν κενές οι θέσεις για τρεις ψυχολόγους, δύο κοινωνικούς λειτουργούς, δύο φυσικοθεραπευτές, δύο λογοθεραπευτές,  δύο άτομα βοηθητικού προσωπικού,   ενώ δεν έχουν εκδοθεί ούτε οι σχετικές προκηρύξεις για την κάλυψή τους.

Ακόμη, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι και σήμερα το Ειδικό – Γυμνάσιο Λύκειο  στην Ηλιούπολη παραμένει χωρίς ή με ακινητοποιημένα σχολικά λεωφορεία  και χωρίς οδηγούς/συνοδούς με αποτέλεσμα οι 38 μαθητές, οι οποίοι φοιτούν σε αυτό να παραμένουν αποκομμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αθηνών  με ανακοίνωσή του τονίζει το μέγεθος του προβλήματος, καθώς  τα σχολικά παραμένουν είτε σε ακινησία επειδή οι οδηγοί (φαντάροι) δεν διαθέτουν την απαιτούμενη ειδική άδεια, είτε  γιατί τα μισθωμένα  λεωφορεία (ανήκουν σε δύο ιδιώτες αναδόχους) δεν έχουν ακόμη οδηγούς, είτε γιατί δεν έχει προκηρυχθεί ακόμη διαγωνισμός για την πρόσληψη συμβασιούχων οδηγών/ συνοδών. Τόσο οι μαθητές, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακά ομάδες, όσο και οι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ο  «αποκλεισμός» από την εκπαίδευση έχει σοβαρές συνέπειες και δυσχεραίνει την ομαλή τους κοινωνική ένταξη.

Οι υπουργοί καλούνται ν’ απαντήσουν εάν και πότε έχει εκδοθεί προκήρυξη για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών ή άλλων ειδικοτήτων, εάν και πότε έχει εκδοθεί προκήρυξη για την πρόσληψη οδηγών & συνοδών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για ποιον λόγο η ανάδοχος εταιρία για την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς ατόμων με αναπηρία δεν έχε ολοκληρώσει την πρόσληψη προσωπικού και δεν έχει μεριμνήσει για την έγκαιρη παράδοση των σχολικών οχημάτων καθώς και να λάβουν όλα τ’ αναγκαία μέτρα για την άμεση και πλήρη ένταξη  μιας ευαίσθητα πληθυσμιακά ομάδας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές του Β’3 Νότιου Τομέα Αθηνών και οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων