Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ραλλία Χρηστίδου στον Flash 99.4: Τα μέτρα ενίσχυσης που εξήγγειλε η ΝΔ είναι μια κοροϊδία γιατί η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την κοινωνική πλειοψηφία – ηχητικό

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99.4 και την εκπομπή του Βαγγέλη Στολάκη, η Ραλλία Χρηστίδου αναφέρθηκε στα ψίχουλα που όπως είπε αποτελούν τα δήθεν μέτρα «ενίσχυσης» των πολιτών, καθώς τα 13 ευρώ το μήνα για 3 μήνες ως επίδομα για καύσιμα δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανένα.

21/03/2022

Και ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιτίθεται στο να καρπωθούν οι πολίτες έστω και τα ελάχιστα που προσφέρει η κυβέρνηση, θύμισε ωστόσο ότι το επίδομα ΚΕΑ που είχε δοθεί επί ΣΥΡΙΖΑ (600 εκ) δεν είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ ενώ κατήργησε και τη 13η σύνταξη μόλις έγινε κυβέρνηση. Επιπλέον:

Αρνείται να κατεβάσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο που έχει υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης (Ιρλανδία Ισπανία) και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει ήδη προτείνει δια τροπολογίας δυο φορές και έχει απορριφθεί.

Το δε αντεπιχείρημα της κυβέρνησης ότι μόνο οι πλούσιοι ιδιοκτήτες Καγιέν …βάζουν βενζίνη μόνο θυμηδία προκαλεί, την ίδια ώρα που όλοι οι οδηγοί που πάνε να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους αναστενάζουν

Η κυβέρνηση αρνείται ΚΑΙ να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, στέλνοντας την υπόσχεση (όχι για 800 βέβαια) από …Μάιο και βλέπουμε

Ακόμη και η ψευτοαιτίαση της ΝΔ ότι τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «κοστολογημένα» είναι πραγματικά χυδαία καθώς:
Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης έχει προϋπολογιστεί στο 1,5 δις. Αντί για ελαφρύνσεις για τους πολλούς, βλέπουμε μείωση του φόρου στα μερίσματα μέχρι 5%, εκ νέου μείωση στον ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες περιουσίες, επιλογές που βρίσκουν αντίθετο τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και την Κομισιόν.

Μιλάμε για ακραία αντικοινωνικές πολιτικές την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, που νοικοκυριά μπροστά στο λογαριασμό της ΔΕΗ παθαίνουν ζάλη. Και όμως η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδοτεί τα κέρδη των εταιρειών και όχι τους καταναλωτές που πλέον βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Για το ενεργειακό αδιέξοδο τελικά φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση και όχι η ενεργειακή κρίση, καθώς ούτε διατίμηση στις τιμές χονδρικής έχει μπει ούτε κάπως ανακουφίζεται ο τελικός καταναλωτής.

Οι πολλές στρεβλώσεις που παρουσιάζει η αγορά ενέργειας στη χώρα μας αφήνονται ανεξέλεγκτες από την κυβέρνηση να λειτουργούν στη λογική του καρτέλ στην πλάτη του ανυπεράσπιστου πολίτη.

Κοντά σε αυτά και η βίαιη απολιγνιτοποίηση που αποφάσισε η κυβέρνηση μέχρι το 2023 ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε να γίνει μέχρι το 2030. Όλα αυτά μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα, με τους καταναλωτές έρμαια της αισχροκέρδειας κατέληξε η βουλεύτρια.

Μόνη λύση οι εκλογές, για να σταματήσει η κοινωνική φθορά και να δοθούν λύσεις

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/124259/%E2%80%8BR.-CHrhstidoy-ston-Flash-99.4:-Ta-metra-enischyshs-poy-ekshggeile-h-ND-einai-mia-koroidia-giati-h-ND-den-endiaferetai-gia-thn-koinwnikh-pleiopshfia—hchhtiko.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων