Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: «Το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας είναι η άρνηση της. Ιστορικό μας χρέος καμιά γενοκτονία ποτέ ξανά»

Δελτίο Τύπου Αναπληρώτριας Συντονίστριας ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ραλλίας Χρηστίδου

Αθήνα, 20 Μαΐου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραλλία Χρηστίδου Αν. Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ:  «Επετειακή Αναφορά για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».

 Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ  κατά την ομιλία της στην «Επετειακή Αναφορά για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

👉🏻 Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων που οδήγησε στον θάνατο και τον ξεριζωμό ένα σημαντικό κομμάτι του Ελληνισμού με μεγάλη ιστορία.

👉🏻Η ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού υπήρξε μακρά, μετά τον ξεριζωμό του επέδειξε ζωτικότητα, δυναμισμό και  ανεξάρτητο και προοδευτικό πνεύμα, που του επέτρεψε να έχει ενεργό και δημιουργική παρουσία συνεχώς, εδώ και παντού.

👉🏻Η Γενοκτονία των Ποντίων από τον τουρκικό εθνικισμό αποτελεί μια από τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και μας θυμίζει ότι το μίσος, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός οδηγούν πάντα σε ανθρώπινες τραγωδίες.

👉🏻Η παγκόσμια αναγνώριση του εγκλήματος και η καταδίκη του εθνικισμού είναι προϋπόθεση για την ειρηνική συνύπαρξη στον σύγχρονο κόσμο. Για αυτό και η ενίσχυση της ιστορικής μνήμης ώστε να αποτελέσει η αναγνώριση αυτή συμβολική πράξη για την αποτροπή ανάλογων θηριωδιών σε βάρος της ανθρωπότητας αποτελεί θεσμικό μας χρέος.

👉🏻Το τελευταίο στάδιο της γενοκτονίας είναι η άρνησή της. Η απόδοση δικαιοσύνης ξεκινά με την αναγνώριση της γενοκτονίας, πράξη που συνιστά ηθικό και ιστορικό καθήκον της διεθνούς κοινότητας έναντι των εκατομμυρίων νεκρών και έναντι των νεότερων γενιών

👉🏻Η δημαγωγία και η πατριδοκαπηλία δεν έχουν θέση αυτή την ημέρα. Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα ότι οι γενιές που έρχονται θα είναι ασφαλείς όταν πάψουν να υπάρχουν οι αιτίες που προκαλούν τους πολέμους και τις γενοκτονίες αναλαμβάνουμε ως χρέος στα θύματα να εργαστούμε για να μην ξαναγίνει καμία γενοκτονία ποτέ ξανά.

 

Πρωτοσέλιδα

Νόμοι και Ψηφοφορίες

Ακολουθήστε μας

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Με το σύνθημα «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» έγινε δεκτός στο Βύρωνα ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στον Βύρωνα. (23.02.2022)