Connect with us

Τι ψάχνετε;

ΒΟΥΛΗ

Ραλλία Χρηστίδου: Χρέος μας να είμαστε η φωνή της αφύπνισης – Ίσως δυσάρεστοι, πιθανόν ενοχλητικοί, αλλά σίγουρα χρήσιμοι

Η Ραλλία Χρηστίδου, βουλεύτρια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών και αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια για το σ/ν του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας και λοιπές διατάξεις» μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:

8/2/2024

Έχετε αντιληφθεί το πολιτικό περιβάλλον εντός του οποίου νομοθετείτε τη σύσταση της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας; Μόλις χτες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδίκασε με σχετικό ψήφισμα την επαναλαμβανόμενη υπονόμευση του Κράτους δικαίου και τη θεσμική κατηφόρα της κυβέρνησης.

Το ψήφισμα καταδικάζει την εργαλειοποίηση των “απειλών εθνικής ασφάλειας” για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, συμπεριλαμβανομένων των Ευρωβουλευτών, ζητώντας την ενίσχυση των δημοκρατικών εγγυήσεων και των αποτελεσματικών ερευνών.

Η κυβέρνηση του σκανδάλου των υποκλοπών μέσω των «νόμιμων επισυνδέσεων» και του κακόβουλου λογισμικού predator έχει πληγώσει το Κράτος Δικαίου και έχει δημιουργήσει εκτεταμένο αίσθημα ψηφιακής ανασφάλειας στην κοινωνία.

Εφόσον έγινε η θεσμική επιλογή της Εθνικής Αρχής γιατί περιορίζετε την επιλογή Διοικητή και Υποδιοικητών, σε μια αμιγώς υπουργοκεντρική διαδικασία; Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του τρόπου με τον οποίο προσεγγίζετε την δημόσια διοίκηση.

Η Εθνική και Ευρωπαϊκή επιταγή θωράκισης της κυβερνοασφάλειας χρειάζεται ανεξαρτησία και σαφείς αρμοδιότητες, καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και ανοιχτό διάλογο με τους επιστημονικούς φορείς και τους ειδικούς των νέων τεχνολογιών. Συνοπτικά, ένα νέο ελκυστικό μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης.

Όσο και αν η πλειονότητα των ΜΜΕ, ως πιστοί σας συνοδοιπόροι, και όσο τα εγχώρια συμφέροντα τα οποία εξυπηρετείτε, επιθυμούν να κρατούν του Έλληνες πολίτες δέσμιους σε φυλακές παραίτησης. Όσο όλοι αυτοί επιμένουν και επιμένετε, το δικό μας καθήκον μάς υπαγορεύει να είμαστε η φωνή της αφύπνισης. Ίσως δυσάρεστοι, πιθανόν ενοχλητικοί, αλλά σίγουρα χρήσιμοι.

Πηγή: https://www.syriza.gr/article/id/154768/R.-CHrhstidoy:-CHreos-mas-na-eimaste-h-fwnh-ths-afypnishs—Isws-dysarestoi-pithanon-enochlhtikoi-alla-sigoyra-chrhsimoi.html

 

Παρόμοια άρθρα

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Σήμερα, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Δομή Κοινωνικού Παντοπωλείου & Παροχής Συσσιτίου στον Βύρωνα, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Η θέση της Αριστεράς διαχρονικά για την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση και η πρότασης ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

H κατάσταση που επικρατεί στην αγορά, αυτό που βιώνει το μέσο νοικοκυριό, είναι κατάσταση λεηλασίας. Αν δεν υπάρξει άμεση διέξοδος στο καθημερινό πρόβλημα των...

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τη διοίκηση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων